NavMenu

Konferencija o digitalizaciji u računovodstvu 29. januara u Sarajevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.01.2020. 13:01
Komentari
Podeli
Datalab BH organizuje 29. januara u Sarajevu konferenciju pod nazivom "Dan Pantheon računovođa". Radi se o tradicionalnom događaju za računovođe i finansijske menadžere, koji se osim Sarajeva održava na još četiri lokacije u regiji (Ljubljana, Beograd, Zagreb, Skoplje).

Na konferenciji će sa stručnjacima za pojedine oblasti kao i Pantheon konsultantima razgovarati o alatima za digitalizaciju i automatizaciju računovodstva, računovodstvenim trendovima i izazovima struke kao i zakonskim izmjenama (npr. MSFI 16, elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura). Očekuju se i demonstracijske radionice kao i mnogi primjeri iz prakse.

Poseban naglasak će biti na Pantheon uslugama za ePoslovanje: Workflow, eDokumentacija, Sigurnosna kopija i eKnjiženje, koje do krajnjih korisnika Datalab pruža u saradnji sa partnerom kompanijom BH Telecom, ujedno i generalnim sponzorom događaja.

U sklopu konferencije biće organizovan i okrugli sto na temu: "Digitalizacija, računovodstveni trendovi i glavni izazovi 2020. te budućnost računovodstva" koji će moderirati prof. dr Željko Šain.

Događaj je prvenstveno namijenjen predstavnicima računovodstvenih agencija i zaposlenim u finansijsko-računovodstvenim odjelima preduzeća kao i svim zainteresovanim za digitalizaciju i optimizaciju poslovnih procesa.

- Naš je cilj, kao vodećeg ponuđača jezički i zakonodavno lokaliziranog ERP software-a u AdriatiC regiji sa više od 60.000 korisnika, da značajno doprinesemo procesu digitalne transformacije u privrednom sektoru BiH. Pri tome posebno mislimo na računovodstvenu funkciju. U računovodstvu se često borimo sa stalnim provjerama da nešto nismo zaboravili u određenom procesu, posebno ako iza toga stoje ozbiljne zakonske sankcije. Na primjer, kada šaljemo opomene za neplaćene račune, moramo razmišljati kome ćemo poslati opomenu te kada je opomena već poslana kome smo je poslali - poručio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

Kako kaže, prilikom provjere obračuna PDV-a moramo ručno provjeriti vrijednosti u glavnoj knjizi, zatim moramo provjeriti neknjižene račune, utvrditi koliko ih je knjiženih i slično.

- Posebno je teško s procesima koje ne radimo često (npr. zaključak godine), oduzimaju puno vremena koje možemo efikasnije utrošiti. Pravo rješenje za to je Pantheon Workflow uz pomoć kojeg možete optimizirati bilo koji poslovni proces. Skladištenje i poslije pretraživanje poslovne dokumentacije više nije tegoban proces uz Pantheon eDokumentaciju, gdje možemo skenirati dokumente i kasnije ih po potrebi jednostavno pronaći. Osluškivanjem potreba brojnih računovođa i korisnika Pantheon-a, a posebno računovodstvenih agencija, razvili smo upravo ovakva digitalna rješenja primjenjiva u svakom preduzeću i to želimo predstaviti na konferenciji - rekao je Pašić.

Više o konferenciji, mogućnosti prijave kao i detaljan program možete pogledati OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.