NavMenu

Fabrika sportske opreme Number1 iz Travnika uskoro otvara pogon u Sapni

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.01.2020. 09:47
Komentari
Podeli
(Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Nakon dugotrajnih dogovora i priprema, te obezbjeđivanja adekvatnog prostora, u Sapni je održan sastanak predstavnika proizvođača sportske opreme Number1 (No1) čije je glavno sjedište u Travniku sa predstavnicima općinske vlasti i zainteresovanim uposlenicima.

Naime, završetkom radova na višenamjenskom objektu, Kulturno-sportsko-rekreacionom centru Johak u Sapni, u čijem sastavu se nalazi i poslovni prostor pogodan za proizvodnu djelatnost, stvoreni su uslove za dugo najavljivano otvaranje novog pogona proizvodnje sportske opreme Number 1 (No1), ističe se na sajtu Općine Sapna.

Načelnik Sapne Zudin Mahmutović i vlasnik Number1 Nihad Selimović dogovorili su otvaranje jednog proizvodnog pogona na ovim prostorima, ali zbog nedostatka adekvatnog objekta realizacija ovog dogovora je čekala sve do sada.

- Dogovorena obaveza općine bila je da obezbijedi adekvatan prostor i organizuje susret poslodavca i potencijalnih uposlenika. Konačno, nakon tri godine, mogu reći da je poslodavac tu, da je spreman da investira u Sapni ali mi je također bitno što vidim da ima zainteresovanih ljudi, u ovom slučaju žena, za rad. Drago mi je što vas vidim danas ovdje u ovolikom broju, drago mi je što je poslodavac zainteresovan da svi dobijete posao, tako da kada počne ovaj pogon sa radom, meni kao načelniku taj će dan biti nešto najbolje što mi se desilo za vrijeme mog mandata. Svi oni koji imaju dobru želju i volju da rade, uvjeren sam da će i dobiti posao - kazao je Mahmutović.

Kako su istakli predstavnici preduzeća Number 1 (No1), do kraja ovog mjeseca obaviće se sve pripreme za početak proizvodnje što podrazumijeva instaliranje mašina i radnih stolova te druge organizacione poslove a već početkom februara počeće obuka uposlenika koja će trajati u zavisnosti od potrebe uposlenika. Obzirom da među zainteresovanim uposlenicima već ima onih koji imaju radno iskustvo na ovim poslovima, poslodavac očekuje da bi se prvi gotovi proizvodi iz ovog novog pogona na tržištu mogli naći već sredinom narednog mjeseca.

Prvobitan plan preduzeća je obučiti i osposobiti najmanje 40 uposlenika, a već na proljeće proširiti proizvodnju te uposliti i sve druge zainteresovane radnike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.