NavMenu

Vodeća imena finansijskog sektora na FinConf konferenciji 23. aprila u Sarajevu

Izvor: eKapija Srijeda, 08.01.2020. 12:21
Komentari
Podeli
Najprestižniji događaj u Jugoistočnoj Evropi posvećen inovacijama i trendovima u finansijskom sektoru, FinConf konferencija, će po peti put okupiti najveća imena finansijskog sektora iz zemlje i svijeta.

I ovaj put Centralna banka BiH će ugostiti FinConf konferenciju, koja će se održati 23. aprila 2020. u Sarajevu.

Goste konferencije očekuje zanimljiv i sadržajan cjelodnevni program, uključujući panel diskusije i inspirativne keynote prezentacije.

FinConf 2020 je najznačajniji događaj za finansijski sektor i ujedno jedinstvena prilika da se inspirišete i informišete o najnovijim trendovima, inovacijama i naprednim tehnologijama koje transformišu finansijsku industriju danas.

- Panel "Country Focus – Turkey" će okupiti najveće stručnjake i institucije turskog finansijskog sektora, a neka od imena koja očekujemo u Sarajevu su: Mehmet Ali Akben predsjednik turske Agencije za nadzor i regulacije bankarskog sektora, dr Emrah Sener zamjenik guvernera Centralne banke Turske, Ali Fuat Taşkesenlioğlu predsjednik Odbora za tržište kapitala Turske, Onder Yılmaz savjetnik predsjednika turske Agencije za nadzor i regulacije bankarskog sektora i šef Odjela za nadzor kao i predstavnici Ziraat banke iz Turske i BiH - najavili su organizatori konferencije.

Iz zemlje i regiona konferenciji će se pridružiti izvršni direktori vodećih finansijskih institucija, banaka, fintech kompanija uključujući regulatorne agencije, finansijske analitičare, konsultantske kuće, investicijske savjetnike i ekonomiste.

Osim "Contry Focus" panela, na konferenciji će se razgovarati i o još dvije, za region aktuelne teme: "Capital Markets" i "Digital Transformation".

Među brojnim panelistima i govornicima koji će uveličati ovaj događaj su i: prof. Ivana Bajakić - Jean Monnet Professor, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Blaž Brodnjak CEO, NLB banka, Filip Šaravanja FinTech koordinator, Inovacijski hub HANFA-e, Ivana Gažić predsjednica Uprave Zagrebačke berze, Pablo Portugal izvršni direktor, Udruženje za finansijska tržišta u Evropi, Marko Škreb tehnički direktor USAID FINRA, Nevena Jevremović predsjednica Udruženja ARBITRI, Ademir Osmanović direktor Raiffeisen Invest, Mahmuta Maša Aganović direktor Infinity Capital Advisors i mnogi drugi.

Rezervacije su zvanično otvorene a broj mjesta je ograničen, pa organizatori preporučuju da vaša rezervišete na vrijeme upitom na veb stranici ili putem email-a: info@finconf.com

Više informacija o temama i predavačima možete pratiti na finconf.com kao i putem društvenih mreža.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.