NavMenu

Namještaj iz BiH uskoro na najprestižnijem sajmu u Njemačkoj - Sedam kompanija na zajedničkom štandu u Kelnu

Izvor: eKapija Utorak, 07.01.2020. 14:16
Komentari
Podeli
(Foto: sorayafaii/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje 10. jubilarni nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja Imm Cologne 2020, koji će biti održan od 13. do 19. januara 2020. godine u Kelnu.

Na zajedničkom štandu, ukupne kvadrature 209 m2 predstaviće se sedam kompanija: Elgad iz Teslića, Ema Konjuh International Sarajevo, Formino iz Teslića, Malak Janj Donji Vakuf, Minalli Živinice, Roccaforte Vitez i Senex Čelić.

U njihovoj ponudi dominiraju proizvodi bazirani na punom drvetu (namještaj za trpezarije, dnevne i spavaće sobe), a dvije kompanije prezentiraće i namještaj za kupaonice.

Svi izlagači štanda Bosne i Hercegovine, ali i još 7 firmi koje izlažu samostalno, predstavljene su i u reklamnoj brošuri Möbel "Made in Bosnia and Herzegovina" koji je, kao poseban dodatak, objavljen u decembarskom izdanju austrijskog stručnog časopisa za namještaj i interijer WOHNKULTUR.

U dekadi kontinuiranog prisustva na Imm-u, VTK/STK BiH je u okviru grupnog štanda podržala 76 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više nastupa, podržano je ukupno 40 različitih kompanija.

Izlagači paviljona Bosne i Hercegovine su prošli faze od ponovne pojave na tržištu i postepenog stjecanja reputacije dobavljača kvalitetnog namještaja po željama kupaca, pa sve do izvanrednih dostignuća firmi koje sada individualno izlažu dizajniran namještaj visoke cjenovne kategorije, a nekada su bile dio grupnog štanda BiH.


Slogan nastupa Tradition for Future, koji se zadržao do danas, nastao je na temelju komparativnih prednosti na koje se oslanjamo u izgradnji budućnosti izvoza namještaja iz Bosne i Hercegovine: obilje šumskih resursa, tradicija obrade drveta i afirmacija domaćeg dizajna.

Pozitivni efekti projekta su višestruki, a dva ključna odnose se na realizirani izvoz i poboljšanje imidža države.

Sumarni rezultati provedenih follow-up analiza za period izlaganja od 2011. do 2019. ukazuju da je ukupna izvozna prodaja realizirana po osnovu kontakata ostvarenih na ovom sajmu iznosila oko 9,3 miliona eura, a ukupna očekivanja daljnjeg izvoza u postsajamskom periodu iznose još dodatnih 17,8 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.