Izvor: eKapija | Utorak, 07.01.2020.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljeni pozivi ekspertima radnih grupa za izradu državne i entitetskih strategija zaštite okoliša

Federalno ministarstvo okoliša obavjestilo je da je SEI (Stockholm Environment Institute) objavio osam javnih poziva, jedan za lokalnog partnera i sedam za glavne eksperte radnih grupa za izradu državne i entitetskih strategija zaštite okoliša, u okviru koje se radi i strategija upravljanja vodama za Federaciju BiH.

- Pozivaju se svi zainteresirani eksperti i domaće firme da razmotre mogućnost prijave na navedene oglase. Lokalni partner će biti dio SEI tima, koji će biti baziran u BiH i imati ključnu ulogu u projektu, osiguravajući svu logističku i administrativnu potporu za sastanke radnih grupa, entitetskih grupa i upravnog odbora, koordinirajući i izvršavajući sve potrebe koje se odnose na komunikaciju, pružajući podršku koordinatoru projekta i glavni ekspertima radnih grupa - navodi se na sajtu Federalnog ministarstva okoliša.

Glavni eksperti radnih grupa imaće zadatak da osiguraju učinkovit rad grupe, te osiguraju ispunjavanje tehničkih i naučnih aspekata, uz najveći mogući kvalitet i u skladu sa dogovorenim specifikacijama, te blagovremenu izradu dokumenata koje sačini radna grupa.

Rok za prijavu je 19. januar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.