NavMenu

TEGELTIJA: Treba kreirati jasniji sistem indirektnih poreza

Izvor: eKapija Subota, 04.01.2020. 06:16
Komentari
Podeli
Zoran Tegeltija (Foto: vladars.net)Zoran Tegeltija
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da treba kreirati mnogo jasniji sistem indirektnih poreza kako ubuduće ne bi dolazilo do blokada prilikom raspodjele prihoda.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo načina da taj sistem bude unapređen, kao i spremnost u Federaciji BiH da se razgovara o tome, jer mogućnost bilo kakve blokade ne bi bila dobra, niti bi bilo kome odgovarala.

- Ako dođe do dogovora, treba da napravimo jasniji model. Sadašnja blokada je posljedica prethodnog vremena. Bilo bi važno da se koeficijenti za raspodjelu prihoda utvrđuju po rokovima. Bilo bi mnogo bolje da se utvrdi jedan koeficijent na početku godine, da možete lakše da planirate prihode, a na kraju godine napravite poravnanje. Sada u budžetsku godinu ulazite s jednim koeficijentom, a onda taj koeficijent može tri puta tokom godine da se promijeni - pojasnio je Tegeltija, prenosi portal Swot.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.