Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 30.12.2019.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kvalitetnija isporuka struje korisnika Elektrokrajine - U pripremi nova organizacija poslovanja

(Foto: elektrokrajina.com)
Vršilac dužnosti direktora Elektrokrajine Dragan Čavić izjavio je da je ovo preduzeće okončalo višegodišnji projekat rekonstrukcije elektrodistributivne mreže "Tošiba", te počelo prvu fazu novog projekta modernizacije mreže sa kojom je već nekoliko hiljada kupaca dobilo daleko kvaliteniju isporuku električne energije.

Čavić je na novogodišem prijemu za poslovne partnere podsjetio da je riječ o trogodišnjem investicionom ciklusu koji se finansira kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u iznosu od skoro 30 miliona KM.

- Projekat podrazumijeva rekonstrukciju i izgradnju 50 srednjenaponskih i 150 niskonaponskih mreža na cijelom distributivnom području Elektrokrajine. Druga faza projekta predviđa izmještanje mjernih mjesta iz objekata potrošnje i ugradnju brojila sa daljinskim očitavanjem električne energije za više desetina hiljada kupaca - naveo je Čavić.

On je naglasio i da je Elektrokrajina od 1. marta znatno unaprijedila poslovne rezultate po mnogim ključnim parametrima, od povećane naplate električne energije, smanjenja nenaplaćenih potraživanja i distributivnih gubitaka, do pojačane borbe protiv neovlaštene potrošnje.

Čavić je rekao i da se ovo preduzeće, zajedno sa drugim elektrodistributivnim preduzećima u Republici Srpskoj priprema za prelazak na potpuno novu organizaciju od marta naredne godine
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.