NavMenu

Najavljen projekat razvoja MSP za strateško pozicioniranje i marketing proizvoda

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.12.2019. 08:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pedrosek/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora FBiH, u partnerstvu sa konsultantskom kompanijom Westport Consulting Sarajevo, uz podršku Ministarstva privrede KS, najavila je projekat: " Razvoj malih i srednjih preduzeća kroz unapređenje kapaciteta za strateško pozicioniranje i marketing proizvoda na stranim tržištima ".

Osnovni cilj projekta je da se kroz unaprijeđenje znanja, vještina i kapaciteta postojećih malih i srednjih preduzeća, te osiguravanje stručne podrške, potpomogne razvoj prodajnih, marketinških i izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća i integrira koncept održivog poslovanja, što bi u konačnici rezultovalo jačanjem privrede i smanjenjem nezaposlenosti mladih u Kantonu Sarajevo.

Glavne aktivnosti projekta su program obuke za poboljšanje izvoznih, marketinških i prodajnih kapaciteta za 30 uposlenika iz 10 malih i srednjih preduzeća iz metalne, drvne, tekstilne i automobilske industrije i razvoj priručnika za mala i srednja preduzeća iz oblasti istraživanja tržišta, strateškog marketinga, marketinga i brendiranja proizvoda, izrade izvozne strategije, vještina prodaje i pregovora sa kupcima i koncepta održivog poslovanja. Navedene aktivnosti izvršiti će stručni i iskusni tim biznis konsultanata kompanije Westport Consulting.

Pored toga, ekspertski tim kompanije Westport Consulting će pružiti stručnu i poslovnu savjetodavnu podršku svim zainteresiranim MSP-ima tokom tromjesečnog perioda nakon provedbe programa obuke, kako bi podržao njihov rast izvoza i prihoda i dao im savjete za bolji marketing i plasman proizvoda na tržište, prenosi energis.ba.

Projekat će trajati 8 mjeseci i njegovom implementacijom će se razviti marketinški, prodajni i izvozni kapaciteti 10 malih i srednjih preduzeća, unaprijediti znanja i vještine 30 uposlenika malih i srednjih preduzeća, od čega je očekivano minimalno učešće 10 mladih uposlenika starosne dobi do 35 godina, te će se osigurati dugoročna podrška razvoju i rastu malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.