Izvor: Nezavisne novine | Nedjelja, 29.12.2019.| 07:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

TRIVIĆ: Zadovoljavajući finansijski pokazatelji u RS

Saša Trivić (Foto: YouTube/screenshot)
Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da je zadovoljan svim finansijskim pokazateljima u Srpskoj.

Trivić je rekao da je u Republici Srpskoj zabilježen samo pad proizvodnje koji je izazvan faktorima iz inostranstva.

- Očekujem da iduća godina ne bude goda od ove - rekao je Trivić novinarima u Banjaluci nakon prijema, koji je predsjednik Srpske Željke Cvijanović, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, organizovala za delegacije privrednika, sportista, studenata i nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača iz Srpske, Saveza nacionalnih manjina i medija.

On je istakao da je neformiranje Savjeta ministara najviše uticalo na nepovoljan kreditni rejting BiH, zbog čega je privreda skuplje platila svoje kredite.

- Nadamo se da će agencije koje ocjenjuju kreditni rejting ubuduće uvidjeti da je situacija znatno bolja nego ranije. U petak smo imali sastanak u Savjetu ministara i sve što smo dogovorili je neka pozitivna poruka sa nivoa BiH privredi da će stanje biti bolje - naveo je Trivić.

On je istakao da su u petak, 27. decembra, u Sarajevu na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca Federacije BiH otvorili pitanja o desetak stvari koje godinama nisu rješavane, zbog čega će biti formirane radne grupe koje će rješavati poreske probleme, zaštititi domaću proizvodnju i drugo.

- U budućnosti najvažnije su obrazovanje i tehnološki razvoj privrede, a reforma obrazovanja je već krenula. Sa Vladom pregovaramo kako doći do novog izvora sredstava za tehnološki razvoj privrede, a ovih dana očekuje se nova kreditna linija sa niskim kamatama i dugim rokom otplate koji će biti finansijska baza za tehnološki razvoj privrede - pojasnio je Trivić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.