NavMenu

Banjalučkoj kompaniji NES odobrena objava ponude za preuzimanje Krajinapetrola

Izvor: Indikator Subota, 28.12.2019. 08:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske odobrila je u petak, 27. decembra, kompaniji NES objavu ponude za preuzimanje kompanije Krajinapetrol iz Banjaluke.

NES je nedavno stekao 32,2% u Krajinapetrolu nakon što je za 2,3 mil KM kupio paket akcija koje je prodala kompanija Petrobart Holdings. Budući da je prije toga NES posjedovao 5,2% akcija Krajinaptrola, nastala je zakonska obaveza objavljivanje ponude za preuzimanje.

Ponudu za preuzimanje Krajinapetrola NES je dužan objaviti u roku od sedam dana.

NES, koji u tender ponudi djeluje samostalno, obavezao se da će svaku akciju koje je predmet ponude platiti 0,81 KM. To je više od prosječne cijene akcija Krjainapetrola na berzi koja iznosi 0,61 KM.

Za realizaciju ponude za preuzimanje NES je obezbijedio bankarske garancije kod Nove banke (glasi na iznos od 4,5 mil KM) i kod UniCredit banke iz Banjaluke (iznos od 3,1 mil KM).

Najveći akcionar Krajinapetrola sa 42,2% je Akcijski fond RS, a udjele imaju i drugi paradržavni fondovi - PREF 6,5% i Fond za restituciju RS 3,2%.

Interes za Krajinapetrol pokazala je i Industrija nafte – INA kojoj je Vlada RS dozvolila da izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća. INA ima udio u Krajinapetrolu od 9,7%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.