NavMenu

Tegeltija i predstavnici poslodavaca dogovorili formiranje pet radnih grupa za unapređenje privrede

Izvor: Dnevni avaz Nedjelja, 29.12.2019. 18:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predstavnici udruženja poslodavaca iz Federacije BiH i Republike Srpske dogovorili su u petak, 27. decembra u Sarajevu formiranje pet radnih grupa koje će se baviti prvenstveno zaštitom domaće privrede, zakonom o PDV-u, javnim nabavkama, oblašću saobraćaja i ravnopravnih odnosa.

- Uspjeh BiH bez njih (poslodavaca) nije moguć. Onoliko koliko oni budu uspješni i koliko budu radili, toliko BiH ima pretpostavke za rast i razvoj. Moji saradnici i ja smo ponudili da budemo njihovi partneri - rekao je Tegeltija nakon sastanka s članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca FBiH.

Tegeltija je uvjeren da će uspjeh privrede biti vidljiv kroz plaće i rast životnog standarda građana.

On je najavio izradu zajedničkog dokumenta poslovne zajednice, Vijeća ministara i vlada entiteta koji će biti izraz zajedničkih ciljeva, ali i predstavljati spisak obaveza u narednom periodu.

Što se tiče izmjene Zakona o PDV-u, dodaje on, Savjet ministara želi da pred Parlamentarnu skupštinu BiH izađe sa jedinstvenim stavom entitetskih vlada i poslovne zajednice u BiH.

Delegaciju poslodavaca iz RS predvodio je predsjednik Unije Saša Trivić, a delegaciju poslodavaca iz FBiH predsjednik Udruženja Adnan Samilbegović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.