Izvor: Dnevni avaz | Nedjelja, 29.12.2019.| 18:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tegeltija i predstavnici poslodavaca dogovorili formiranje pet radnih grupa za unapređenje privrede

Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predstavnici udruženja poslodavaca iz Federacije BiH i Republike Srpske dogovorili su u petak, 27. decembra u Sarajevu formiranje pet radnih grupa koje će se baviti prvenstveno zaštitom domaće privrede, zakonom o PDV-u, javnim nabavkama, oblašću saobraćaja i ravnopravnih odnosa.

- Uspjeh BiH bez njih (poslodavaca) nije moguć. Onoliko koliko oni budu uspješni i koliko budu radili, toliko BiH ima pretpostavke za rast i razvoj. Moji saradnici i ja smo ponudili da budemo njihovi partneri - rekao je Tegeltija nakon sastanka s članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca FBiH.

Tegeltija je uvjeren da će uspjeh privrede biti vidljiv kroz plaće i rast životnog standarda građana.

On je najavio izradu zajedničkog dokumenta poslovne zajednice, Vijeća ministara i vlada entiteta koji će biti izraz zajedničkih ciljeva, ali i predstavljati spisak obaveza u narednom periodu.

Što se tiče izmjene Zakona o PDV-u, dodaje on, Savjet ministara želi da pred Parlamentarnu skupštinu BiH izađe sa jedinstvenim stavom entitetskih vlada i poslovne zajednice u BiH.

Delegaciju poslodavaca iz RS predvodio je predsjednik Unije Saša Trivić, a delegaciju poslodavaca iz FBiH predsjednik Udruženja Adnan Samilbegović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.