NavMenu

Repertoar multiplex Cinema City od 19.11. do 25.11.2009. godine

Izvor: eKapija Utorak, 17.11.2009. 16:19
Komentari
Podeli

Nakon fantastičnog početka velike promotivne akcije Blockbuster Season sa rekordnim rezultatima filma katastrofe "2012" kojeg je u prvih pet dana prikazivanja pogledalo preko 3000 ljubitelja filma iz glavnog grada, Multiplex Cinema City nastavlja sa nizom Svjetskih premijera najočekivanijih naslova godine već 20. novembra sa dugo najavljivanim romantičnim SF trilerom "Mladi mjesec".

Riječ je naravno o ekranizaciji drugog dijela literarnog bestseller serijala mlade američke spisateljice Stephanie Meyer koji govori o zabranjenoj ljubavi obične tinejdžerke i mladića vampira prodatog u više desetaka miliona kopija širom svijeta i prevednog na desetine jezika. Serijal "Sumrak" svjetlosnom brzinom je postigao kultni status posebno među mlađim generacijama čitatelja i sigurno je jedan od najvećih kulturnih fenomena 21. Vijeka a njegove filmske adaptacije pobuđuju ogromni interes gledatelja. Originalni film "Sumrak" iz 2008. godine inkasirao je na kino blagajnama širom svijeta preko 380 miliona dolara, a fanovi serijala sa još većim nestrpljenjem očekuju "Mladi mjesec" koji će svoju pravu Svjetsku premijeru doživjeti u odavno rasprodanoj dvorani 1 multiplexa Cinema City u ponoć sa 19-tog na 20-ti novembar.

Film rediteljski potpisuje sjajni britanski scenarista i reditelj Chris Weitz, tvorac omiljene komedije "Sve o dječaku" dok u naslovnim ulogama ponovo gledamo zvijezdani tinejdžerski par Roberta Pattisona i Kristen Stewart.

U filmu "Mladi mjesec" Bella se oporavlja od napada vampira koji je umalo koštao života, a želi proslaviti svoj 18-ti rođendan sa Edwardom i njegovom obitelji. Ipak, manji incident za vrijeme proslave dovodi do prolijevanja njene krvi, prizora koji se dokazuje kao preintrigantan za Cullense pa oni odlučuju da napuste grad Forks radi dobrobiti Belle i Edwarda. Isprva slomljena, Bella pronalazi jedan oblik utjehe u bezobzirnom življenju kao i prijateljstvu sa Jacobom Blackom ali nije svjesna da je očekuju nove velike opasnosti...

Nakon što je ponoćna Svjetska premijera rasprodata za samo dva dana Cinema City je radi ogromnog interesa publike odlučio film na redovni repertoar prikazivanja staviti u svim terminima od 20.novembra a karte kojih je sve manje i dalje možete u predprodaji kupiti na blagajnama multiplexa.

Cinema City je u saradnji sa knjižarom Bybook pripremio i jedno iznenađenje za sve gledatelje. Naime, svaki 100-ti gledatelj filma na poklon će dobiti knjigu "Mladi mjesec" a nagradna igra traje do isteka zaliha. Sa druge strane, svi gledatelji sa kupljenim ulaznicama za film "Mladi mjesec" u knjižari Bybook u Radićevoj ulici mogu ostvariti popust od 10 posto na kupovinu bilo kojeg dijela serijala "Sumrak".

Sa druge strane, za ljubitelje trilera Cinema City od 19.novembra donosi pravu poslasticu u vidu filma "Lopovi". Riječ je o novom rediteljskom ostvarenju Mimi Leder, kreatorke hitova "Mirotvorac" i "Duboki udar" u kojem u naslovnim ulogama gledamo fantastični glumački dvojac koga čine dobitnik Oskara Morgan Freeman i neodoljivi Španjolac Antonio Banderas. Kada njima dvojici pridodamo ljepoticu i zvijezdu hitova "Sillent Hill" i "Čovjek u plamenu" Radhu Mitchell i veterana "Jackie Brown" Roberta Fostera očekuje nas dva sata beskrajne zabave.

Freeman u filmu igra Keitha Ripleya, hladnokrvnog, proračunatog, vrhunskog lopova koji živi prema sljedećem kodeksu: obavi posao, čuvaj partnerova leđa, ne oklijevaj i nikad ne surađuj s murjacima. Gabriel je mladi, zgodni lopov koji se dobro snalazi na njujorškim ulicama. Koristeći se svim mogućim trikovima, dva lopova uspijevaju provaliti u trezor i ukrasti par čuvenih Fabergeovih jaja. Savršeno su obavili taj posao. Međutim, nisu računali na neke probleme – netko je prekršio kodeks, netko nije osoba za koju se predstavlja...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.