NavMenu

Beč želi biti vodeća kongresna destinacija

Izvor: Klix Petak, 27.12.2019. 12:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)Ilustracija
Bečka strategija za turizam do 2025. godine obuhvata jačanje Beča kao kongresne destinacije. Prva faza u implementaciji ovog strateškog poduhvata je predstavljanje novog bečkog brenda Meeting Destination Vienna iza kojeg stoji bečka turistička zajednica WienTourismus sa svojom infrastrukturom.

Kongresna industrija jedan je od vodećih segmenata turizma u Beču. Prema istraživanjima učesnici konferencija u austrijskoj prijestolnici potroše oko 540 eura dnevno, što je duplo više od potrošnje prosječnog turiste.

Samo u 2018. godini u ovom gradu je organizirano 4.685 kongresa i sastanaka, iz čega je proizašlo 1,9 miliona noćenja u vrijednosti od više od jedne milijarde evra.

Grad nudi svestranu konferencijsku infrastrukturu – od modernih kongresnih centara do baroknih palača, dobar javni saobraćaj i visoku sigurnost. Uz to je simbol najboljeg kvaliteta života u svijetu, simbol gostoprimstva te raznolike kulturne i gastronomske ponude.

Kao najveći univerzitetski grad njemačkog govornog područja, Beč je ujedno i evropski centar znanja, tehnologije i razvoja. Brend Meeting Destination Vienna će doprinijeti vidljivosti bečkih predispozicija i do 2025. godine bi trebao ovaj grad strateški pozicionirati u sami vrh kongresnih destinacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.