NavMenu

HP nudi nove proizvode i rješenja kako bi podržala mali i srednji biznis u uslovima ekonomskog preokreta

Izvor: eKapija Utorak, 17.11.2009. 14:40
Komentari
Podeli

HP je ponovo proširio svoj Total care portfolio za mala i srednja poduzeća u cilju stvaranja uslova za kreiranje snažne tehnološke osnove uz pomoć koje bi se povećala produktivnost, smanjio štetni uticaj na okoliš, te omogućila veća fleksibilnost u periodu priprema za ekonomski i privredni "preokret" na tržištu. HP-ova nova ponuda uključuje dva osobna računara, novi monitor, LaserJet štampače, nove upravljačke alate koji omogućuju uštede po pitanju energije i utroška papira pri štampanju, servere te mrežne switch-eve.

"Mala i srednja preduzeća predstavljaju osnovu svake ekonomije, a HP je orijentisan upravo prema njima, kako bi ponudio dodatni tehnološki podstrek u ovom periodu obnove ekonomskog sektora", kaže Charl Snyman, podpredsjednik HP EMEA, Grupe za personalne sisteme (PSG). "Sva poduzeća moraju naći pouzdanu osnovu na kojoj će dalje graditi svoju budućnost, a nova HP-ova ponuda pomoći će malim i srednjim poduzećima da održe trenutni i pripremiti ih za slijedeći nivo poslovanja".

Fleksibilna rješenja za isplativ razvoj

HP je predstavio novu ponudu koja malim i srednjim poduzećima osigurava unaprijeđenje produktivnosti i fleksibilnosti koja je neophodna za uspješno poslovanje. Ponuda novih proizvoda obuhvata:

· HP Pro 3010/3015 serija poslovnih stolnih računara koji malim i srednjim poduzećima nude solidnu osnovu koja se može jednostavno nadograditi u skladu sa rastom i potrebama poslovanja;

· Norton Online Backup (Symantec) koji omogućava manjim kompanijama da naprave sigurnosnu pohranu svih informacija i medijskih sadržaja na „sigurnoj“ lokaciji;

· HP Thin Clients i Microsoft Small Business Server rješenja, paket je koji osigurava malim i srednjim poduzećima IT mogućnosti velikih kompanija, što podrazumijeva e-mail, Internet konekciju, daljinski pristup, mrežnu razmjenu datoteka i pristupa štampačima, line-of-business aplikacije, backup podataka, te podršku za mobilne uređaje;

· HP Compaq LE1711 LCD monitor osigurava manju potrošnju električne energije, čime se direktno smanjuju troškovi malih i srednjih preduzeća;

· HP ProCurve 2520 Switch Serie, koja je dizajnirana s ciljem da pomogne malim i srednjim poduzećima u smanjenju troškova i povećanju produktivnosti kroz korištenje audio, video i bežična rješenja.

· HP ProLiant ML110 i DL120 G6 serveri, koji su specifično dizajnirani za mala i srednja poduzeća sa potrebama za performanse većih kompanija. Još jedna karakteristika ovih servera je prihvatljiva nabavna cijena;

· Nova i unaprijeđena rješenja za pohranu podataka (HP Storage) poput Storage Works D2D Backup System i HP LeftHand P4000 SAN rješenja. Ovi noviteti u ponudi HP-a omogućuju korisnicima u malim i srednjim poduzećima da smanje troškove i ujedno unaprijede produktivnost poslovanja.

Maksimalno iskorištavanje resursa

Kako bi omogućio malim i srednjim poduzećima da maksimiziraju svoje resurse i sredstva, HP je takođe predstavio:

· HP Smart 65CW AC Travel Adapter. Radi se o uređaju debljine manje od 2.5 centimetara, koji na sebi ima USB port koji korisniku omogućava punjenje dva aparata na jednoj utičnici;

· Hyper-V paket: Mnoge kompanije razvijaju virtualne infrastrukture, kako bi snizili troškove poslovanja, povećali fleksibilnost ali i olakšali pristup aplikacijama ključnim za poslovanje. HP je distribuirao Virtualisation Smart Bundles za Hyper-V, baziran na HP ProLiant, StorageWorks i ProCurve proizvodima zajedno sa Microsoft Windows serverom 2008 R2 kako bi osigurao korisnicima u malim i srednjim poduzećima da se koriste svim prednostima koje ovaj paket nudi.

· HP SimpleSave također je od sada dostupan i poslovnim korisnicima. SimpleSave je softver koji automatski pronalazi sve backup podatke i datoteke na PC-u.

Upravljanje rastom

HP je također ponudio i paket proizvoda i usluga koji je dizajniran u cilju upravljanja rastom poslovanja, a koji objedinjuje:

· LaserJet štampače

o HP Colour laserJet Enterprise CP4525 (iz serije CP4520) koji štampa izvanrednih 40 stranica u minuti, a dizajniran je kako bi zadovoljio poslovna okruženja kojima treba robustan i izdržljiv kolor-štampač za veći broj korisnika;

o HP Colour LaserJet Professional CP5225, mrežni je štampač prihvatljive cijene koji štampa A3 ili B formate. Dizajniran je prije svega prema potrebama malih i srednjih poduzeća, a odlikuje se profesionalnom kvalitetom ispisa na različitim formatima, od razglednica do postera. CP5225 je idealan izbor za mala i srednje velika radna okruženja.

o HP LaserJet Enterprise P3015 pouzdan je mrežni štampač visokih performansi, idealan za manje radne timove koji rade u organizovanom IT okruženju i imaju potrebu za štampanjem velikih količina kopija. Štampač posjeduje i USB 2.0 walk-up mogućnost štampanja, kao i deseto-znamenkastu tastaturu za PIN autorizacije i dodatni sloj za inegraciju HP-ovih ili certificiranih partnerskih rješenja.

· HP Eco rješenja: HP pri dizajniranju štampača vodi računa i o okolišu. Svi novi štampači u ponudi su dobili ENERGY STAR certifikat i isporučuju se sa HP Instant-On tehnologijom koja omogućuje korisnicima da smanje troškove, a samim tim i umanje štetni uticaj na okoliš. HP-ovi ENERGY STAR štampači ostvaruju uštede po pitanju energije i više od 10% u odnosu na standardne štampače u ponudi. S druge strane, HP-ova Instant-On tehnologija omogućava uštede i do 50% u odnosu na standardnu potrošnju, dok u isto vrijeme štampa „prvu stranicu“ do 50 procenata brže u odnosu na konkurentske proizvode.

· Channel-led rješenja za mala i srednja poduzeća: HP planira da obuči i certficira odabrane partnere u segmentu rješenja za štampanje u uredu (Office Printing Solutions - OPS) i menadžmentu za sliku i štampu (Printing (I&P) Management and Solutions). Ovi će certifikati omogućiti HP-ovim partnerima da provode instaliranje i post-prodajne aktivnosti i usluge. Prema planu, obuka i certificiranje trebali bi započeti već početkom 2010. godine.

· HP-ov European Trade-In program: Ovaj program omogućuje korisnicima da zamijene svoju staru opremu uz dodatni popust pri nabavci novih i efikasnih tehnologija. Takođe, ovaj program korisnicima štedi i vrijeme i troškove pri odlaganju starih uređaja i tehnologija. Prednosti ovog programa do sada je iskoristilo više od 70.000 korisnika u Evropi, te je sakupljeno preko 40.000 tona starih i odbačenih uređaja i tehnologija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.