NavMenu

Sarajevska kompanija Rajz i Bautrend gradi novi poslovni objekat od 3.000 m2 - Investicija vrijedna 3 mil KM

Izvor: Poslovne novine Četvrtak, 26.12.2019. 15:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Guilherme Cunha/Unsplash)Ilustracija
Sarajevska kompanija Rajz&Bautrend, koja se bavi proizvodnjom materijala za finalne radove u oblasti građevinarstva u 2020. godini planira izgradnju još jednog modernog poslovnog objekta, a vrijednost ove investicije je oko 3 mil KM.

Kako pišu Poslovne novine, novi moderni poslovni objekat imaće ukupnu kvadraturu 3.000 m2 i lokacijom će biti povezan sa fabrikom Bautrend, uz glavni magistralni put M17 Sarajevo-Mostar.

Prema riječima Denisa Selimotića, marketing menadžera Rajz&Bautrenda u strateškom planu za 2020. godinu predviđeno je i proširenje palete vlastite proizvodnje savremenog tipa tečne hidroizolacije, koja je hit u građevinskoj struci u svijetu, umjesto hidroizolacionih ljepenki koje su još uvijek u primjeni u BiH.

- Riječ je o tipu tečne jednokomponentne i dvokomponentne hidroizolacije, koja je industrijski pripremljena i na bazi je specijalnih mineralnih punila, veziva i aditiva. Namijenjena je za zaštitu površina koje su u direktnom kontaktu sa vlagom i vodom, kao što su kupatila, balkoni i podrumi, te ravni krovovi. Ovu hidroizolaciju odlikuje vodonepropustivost, visoka elastičnost, dobra obradivost i postojanost, a radi se o ekološki prihvatljivom proizvodu - kaže Selimotić.

Proizvodnju vlastitog asortimana hidroizolacije kompanija provodi u saradnji sa partnerom, najvećom svjetskom hemijskom kompanijom BASF sa sjedištem u Njemačkoj.

Finansijski rezultati poslovanja pokazuju da su u 2019. godini ostvarili povećanje prihoda i dobiti za 15% u odnosu na 2018. godinu.

- Na osnovu rezultata ostvarenih u 2019. godini, očekujemo da ćemo i u 2020. godini ostvariti optimalni rast poslovanja oko 10 posto - rekao je Selimotić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.