Izvor: RTRS | Srijeda, 25.12.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šekovići novim industrijskim zonama žele privući više investitora - U planu fabrika mermera i proizvodnja boja i lakova

(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Opština Šekovići planira izgradnju nove industrijske zone u selu Tišča koja bi, uz unapređenje infrastrukture, trebalo da podstakne privredni rast.

Kako prenosi RTRS, iako je budžet Šekovića od 4.650.000 KM za 30% veći od prošlogodišnjeg, i dalje je ovo izrazito nerazvijena opština. Planiraju da novim industrijskim zonama, uz olakšice za investitore, podstaknu razvoj privrede i novo zapošljavanje. Već imaju zainteresovane investitore iz Mađarske.

- Određen je lokalitet koji po svemu infrastrukturno zadovoljava u mjesnoj zajednici Tišča. Čekamo odgovor Vlade Republike Srpske jer to zemljište se vodi na Šume Republike Srpske. To je nekada bio jedan ogroman rasadnik, sad je to zaraslo, niko to ne koristi ni za šta - izjavio je načelnik opštine Šekovići Momir Ristić.

U opštinskoj upravi vjeruju i da će uskoro pokrenuti dva veća preduzeća - fabriku mermera i fabriku za proizvodnju boja i lakova, koje su godinama napuštene nakon loše privatizacije i dugotrajnih sudskih sporova. Nedavno je prodajom objekta domaćem trgovačkom lancu okončan i stečaj robne kuće u centru grada.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.