NavMenu

Fabrika vode iz Trnova na proljeće 2020. pokreće proizvodnju u punom kapacitetu - Dubai prva destinacija za izvoz

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 25.12.2019. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: Tim UR/shutterstock.com)
Milionska investicija u Trnovu trebalo bi da dobije epilog u martu iduće godine, kada će iz pogona Fabrike za flaširanje vode u naselju Kijevo prve flaše krenuti ka Dubaiju.

Potvrdio je to vlasnik fabrike Svanimir Kreštelica naglasivši da su sve administrativne procedure završene, te da na proljeće fabrika, čija je vrijednost oko 2,5 mil KM, počinje da radi punom parom.

– Kapacitet pogona je toliki da na sat možemo puniti oko 2.500 komada flaša od pola litra i litar, te 500 komada kanistera od pet litara. To znači da bismo u jednoj radnoj smjeni punili oko 4.000 kanistera od pet litara i 20.000 komada manjih flaša – pojasnio je Kreštelica za Glas Srpske.

Osim na domaćem tržištu, dodao je, vodu iz Kijeva planiraju plasirati i u inostranstvo, a među prvim odredištima na njihovoj poslovnoj mapi ucrtan je Dubai.

– Potpisali smo sporazum o poslovnoj saradnji sa jednom firmom iz Dubaija. Imamo velika očekivanja od ove investicije i siguran sam da se kvalitetom možemo izboriti za svoje mjesto na tržištu – istakao je Kreštelica.

On smatra da je potrebno podići svijest građana o tome da kupuju domaće, jer bi se na taj način godišnje uštedjelo oko 180 mil KM, koliko BiH iskešira na vodu iz uvoza.

Načelnik Trnova Dragomir Gagović kaže da je očekivao da će ova investicija biti realizovana prije kraja ove godine, kako je investitor ranije najavljivao.

– Ukoliko fabrika bude otvorena kako je planirano, biće to značajan razvojni potencijal ove lokalne zajednice. Svako novo radno mjesto znači mnogo – poručio je Gagović.

Fabrika za flaširanje vode u naselju Kijevo izgrađena je na površini od 450 kvadrata. Još polovinom ove godine u objektu su instalirane sve potrebne mašine, a investitor je tada najavljivao da bi voda iz Kijeva mogla krenuti do kraja avgusta. Kako je naveo, zbog birokratskih procedura rok je prolongiran do proljeća.

Radna snaga

Svanimir Kreštelica je rekao da će na početku u Fabrici za flaširanje vode biti zaposleno desetak radnika.

– Kako budemo proširivali kapacitete, zapošljavaćemo nove radnike. Prioritet će imati domaće stanovništvo – rekao je Kreštelica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.