NavMenu

PAMTIĆU U 2019: Miroslav Vukajlović

Izvor: eKapija Utorak, 24.12.2019. 08:46
Komentari
Podeli
Miroslav VukajlovićMiroslav Vukajlović
Miroslav Vukajlović direktor je banjalučke agencije za posredovanje u zapošljavanju Spektar.

Agencija Spektar je u 2019. godini uspješno, kao i svih prethodnih godina, nastavila da pruža posebno osmišljene usluge iz oblasti ljudskih resursa, savjetuje klijente na temu izgradnje efikasnijeg sistema upravljanja organizacijom, kao i organizuje različite treninge i obuke za zaposlene i nezaposlene.

Pitali smo Miroslava Vukajlovića šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2019. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- "Zeleni pakt", nova strategija privrednog rasta Evrope, koja treba da donese niz tehnoloških promjena, stvori nove privredne okolnosti, otvori mnogo novih radnih mjesta, a dugoročno, poboljša ukupan kvalitet života građana EU.

PROMAŠAJ GODINE

- Protekcionizam koji se vratio na velika vrata. Donosi različite posljedice na globalnoj sceni, a indirektno omogućava produžavanje ostanka starih i nekreativnih menadžera, kako u politici, tako i u biznisima koji su naslonjeni na politiku. Dodatno će usporiti razvoj, kreativnost i poboljšavanja na svim poljima i životnim prostorima.

LIČNOST GODINE

- Mislim da ovu titulu zaslužuju svi građani koji su uporni u želji da ostanu i stvaraju na ovim prostorima. Posebno poštovanje izražavam učesnicima na tržištu rada, radnicima i poslodavcima koji su ostvarili uspješne rezultate u složenim poslovnim prilikama.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Sigurno ih je bilo, ali ne mogu nijedan posebno izdvojiti.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Prolongiranje problema, nedostatak želje za promjenama, samo su neki od brojnih loših poteza države. Neefikasan i skup sistem, u nedostatku adekvatnih znanja, onemogućava promjene i dobre poteze.

ŠTA OČEKUJETE U 2020. GODINI?

- Očekujem nastavak trenda dominacije i rasta mladih, novih biznisa u odnosu na tradicionalne. Nadam se da će mnogi prepoznati i iskoristiti šanse i prilike koje nudi novo vrijeme koje je pred nama. Efikasnije upravljanje, kvalitetniji međuljudski odnosi, promocija kulture, nasušna je potreba u godini koja je pred nama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.