NavMenu

Vrijednost dionica Netflixa za deset godina porasla 40 puta

Izvor: Klix Utorak, 24.12.2019. 08:01
Komentari
Podeli
Da ste prije deset godina kupili Netflixove dionice, one bi danas vrijedile 40 puta više.

Netflix, video servis dostupan korisnicima širom svijeta, oborio je rekord kada je u pitanju vrijednost njegovih dionica. Naime, indeks vrijednosti dionica ove kompanije porastao je za vrtoglavih 189%.

Prije skoro deset godina Netflix je imao nešto više od 12 miliona pretplatnika koji su plaćali 9 USD mjesečno kako bi u svoje poštansko sanduče dobijali omiljene filmove. Kompanija je tada vrijedila nekoliko milijardi dolara.

Međutim, ideja da se videomaterijal iz DVD formata prenese u digitalni ovoj kompaniji je omogućila da napravi posao decenije, piše CNBC.

Vrijednost uloženog miliona dolara na Netflixove dionice do 1. januara 2010. danas bi iznosila blizu 43 mil USD. Povrat od 4,181%, zaključno s petkom, nadmašio je pojedinačnu vrijednost dionica kroz historiju svih dosadašnjih članica S&P 500 grupe, kojoj se Netflix pridružio u decembru 2010. godine, prestigavši čak i vrijednost akcija New York Timesa.


Daleko od svojih konkurenata, Netflix ima tržišnu vrijednost od oko 148 mlrd USD, što ga čini jednom od 40 najvrednijih američkih kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.