Izvor: RTV | Ponedjeljak, 23.12.2019.| 14:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija dobija Nacionalni istraživačko-obrazovni centar inovacionih tehnologija u poljoprivredi - Izgradnja Agrokampusa na proljeće 2020.

Ilustracija (Foto: Allexxandar/shutterstock.com)
Vlada Srbije pokrenula je proceduru za izgradnju Nacionalnog istraživačko-obrazovnog centra inovacionih tehnologija u poljoprivredi. Agrokampus, koji će se graditi u Temerinu, trebalo bi da kroz primjenu najnovijih tehnologija, unaprijedi konkurentnost srpske poljoprivrede.

Taj Centar, kako se očekuje trebao bi da kroz primjenu najnovijih tehnologija u agraru i digitalnih platformi da unaprijedi konkurentnost srpske poljoprivrede.

Mještani, poljoprivrednici, predstavnici lokalne samouprave opštine Temerin ističu značaj izgradnje Agrokampus centra.

Gostujući u emisiji Brazde prof. dr Dragan Glamočić predsjednik Upravnog odbora Agrokampusa, izjavio je da će se u Centru obučavati, poljoprivrednici, savjetodavaci, profesorni i učenici poljoprivrednih škola i svi oni koji su zainteresovani za znanja o savremenoj poljoprivredi i digitalizaciji u agraru.

Izgradnja Agrokamups centra u Temerinu kreću na proljeće, a do sada je, kako navodi Glamočić, PSP pomogao rad centra kroz nabavku savremene mehanizacije, traktora, kombajna i žitne sejalice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.