NavMenu

Tender za Lastu u aprilu 2020. - Na privatizaciju čeka još 84 državnih kompanija u Srbiji

Izvor: Večernje novosti Ponedjeljak, 23.12.2019. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Očekivalo se da će to biti ove godine, ali će država u potragu za kupcem saobraćajnog preduzeća Lasta, krenuti u aprilu sljedeće. Tako su makar obećali misiji Međunarodnog monetarnog fonda, što piše u posljednjem pismu o namjerama. Vlada istovremeno napominje da čini sve kako bi našla način da se obezbijede ulaganja u kikindski Metanolsko-sirćetni kompleks.

Tokom posljednjih pet godina, prateći Zakon o privatizaciji, u stečaj je otišlo 310 nekada društvenih i državnih kompanija. Privatizovane su 62. Prema evidenciji nadležnih, 35.500 zaposlenih iz 354 preduzeća primilo je otpremnine. U nadležnosti Ministarstva privrede, koje je preuzelo poslove Agencije za privatizaciju, ostale su 84 kompanije sa blizu 30.000 zaposlenih.

- Vlasti istražuju mogućnosti za potencijalna strateška ulaganja za hemijsku kompaniju MSK, ali napominju da ona više nema neizmirenih dospjelih obaveza prema Srbijagasu i EPS - stoji u izveštaju MMF.


- Tender za privatizaciju autobuske kompanije Lasta odložen je za sredinu 2020. kako bi se omogućilo dovoljno vremena za rješavanje nerješenih pitanja, uključujući optimizaciju radne snage. Vlada još nije usvojila plan za zatvaranje nepristupačnih rudnika uglja Resavica.

Vlada je pismom o namjerama potvrdila rešenost da pregovara sa potencijalnim investitorima za Petrohemiju i napravi napredak u privatizaciji nekoliko strateških kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Lječilište Gata kod Bihaća konačno dobija bazen - Raspisan tender vrijedan oko 750.000 KM

Lječilište Gata, udaljeno oko 18 km Bihaća, konačno bi moglo da dobije svoj zatvoreni fizioterapeutski bazen, čija je izgradnja najavljena još od 2022. godine, kako je i eKapija tada pisala. Naime, Zdravstvena ustanova Lječilište Gata Bihać raspisala je juče tender za izgradnju zatvorenog terapijskog bazena, a vrijednost ovih radova je procijenjena, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, na 748.717 KM, bez PDV-a. Ukoliko sve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.