NavMenu

Meggle u 2019. otkupio rekordnih 45 miliona litara mlijeka

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 23.12.2019. 10:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)Ilustracija
Za mljekaru Meggle iz Bihaća ova godina je bila izuzetno uspješna s obzirom na to da su otkupili i preradili rekordnih 45 miliona litara mlijeka od svojih kooperanata širom Bosne i Hercegovine.

Zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i time što je povećan broj kooperanata od kojih se otkupljuje sirovo mlijeko, izrazio je i Marijan Vuček, direktor Megglea za jugoistočnu Evropu.

- Kad pogledamo posljednjih pet godina neprestano bilježimo trend poslovnog rasta, što znači da su važnost naših projekata prepoznale vlasti, ali i naši farmeri, koji sada imaju razlog za širenje vlastite proizvodnje - istakao je Vuček.

On je dodao kako je u toku ove godine realizirano više važnih projekata kao što je digitalizacija otkupa mlijeka, dok je za narednu godinu najavljen projekat finansiranja nabavke visokosteonih junica za kooperante mljekare.

- Odlučili smo subvencionirati ovaj projekat i on će biti usmjeren ka našim farmerima koji žele uvesti nova grla iz Evropske unije i raditi na povećanju vlastitih proizvodnih kapaciteta. Prva smo firma u Bosni i Hercegovini koja želi to na ovakav način podržati - istakao je Kemal Hrnjić, direktor mljekare Meggle u Bihaću.


On je dodao kako u posljednjih nekoliko godina bilježe konstantan porast proizvodnje i pored aktuelnih ekonomskih poteškoća koje nisu zaobišle ni oblast mljekarstva.

- Tome je svakako pogodovala i naša politika postepenog povećanja otkupnih cijena, čime je stabilizovana proizvodnja mlijeka te privučeni novi kooperanti - kazao je Hrnjić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.