Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 23.12.2019.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Divčibarama otvoren hotel Crni vrh - Završetak sportske dvorane sa pet terena najavljen za 2020. godinu

Divčibare (Foto: Suzana Obradović)
Na Divčibarama je otvoren novoizgrađeni hotel Crni vrh, prvi luksuzni turističko-sportski kompleks na toj planini koji su izgradili košarkaš Miloš Teodosić i njegov brat Jovan. Vrijednost investicije iznosi 7,8 mil EUR.

Hotel Crni vrh kategorizovan je sa četiri zvjezdice, sagrađan na tri nivoa i raspolaže sa 111 soba i apartmana. Smješten je u mirnom okruženju borove šume, a cjelokupan kompleks se prostire na 2,2 hektara zemljišta.

U njemu je zaposleno 80 radnika, a sadrži velnes i spa-centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž-bar, kao i igraonicu za djecu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sjedećih mjesta, a za razvoj sporta i sportista različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena – za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprinijeti i razvoju turizma u dijelu zapadne Srbije, trajala je manje od dvije godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Izbor prirodnog materijala – bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

Otvaranju hotela prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Vučić je poručio da će država još više pomagati domaćim investitorima koji su zaradili novac u svijetu i hoće da ga ulože u Srbiju. Zahvalio Milošu i Jovanu Teodosiću na ulaganju vrijednom 7,8 mil EUR, koje će doći i do 10 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.