NavMenu

Njemačka kompanija A 2000 planira u Srbiji izgradnju fabrike za proizvodnju štampanih elektronskih ploča

Izvor: Tanjug Nedjelja, 22.12.2019. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija A 2000, za proizvodnju štampanih elektonskih ploča, iz njemačkog grada Frizenhajma potpisala je u petak, 20. decembra, u Svilajncu, ugovor o kupovini jednog hektara zemljišta u kome će graditi fabriku površine 1.000 kvadratnih metara.

Ugovor o kupovini zamljišta u Novoj industrijskoj zoni potpisali su predsjednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i direktor i suvlasnik A 2000 Tomas Miler.

Fabrika bi trebalo da počne rad u julu 20120. godine i zapošljavaće sto radnika.

Milanović je istakao da je ove godine napravljen "veliki iskorak u privrednom razvoju Svilajnca u dovođenju investitora, koji će iduće godine u ovu opštinu uložiti više od milijardu dinara".

On je istako da među investitorima dominiraju kompanije iz Nemačke, iz svijeta elektronike i podsjetio da je i njemačka kompanija HDT u Svilajncu kupila zemljište za gradnju fabrike.

- Izgradnja Fabrike A 2000, počeće u martu, sa izvođačem radova je potpisan ugovor i u julu treba da počne proizvodnja - rekao je Milanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.