NavMenu

Budžet za 2020. usvojila i FBiH - U kasi 4,95 mlrd KM

Izvor: Nezavisne novine Petak, 20.12.2019. 12:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vallter/shutterstock.com)Ilustracija
Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH usvojili su, po hitnom postupku, budžet za iduću godinu u iznosu od 4.954.392.401 KM.

Budžet je dvostruko veći u odnosu na ovu godinu, a razlog je integrisanje Federalnog zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje, koji od 2020. dobija status budžetskog korisnika.

Osim planiranih 50 mil KM za sprovođenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, budžetom je predviđeno 20 mil KM za sprovođenje Zakona o zaštiti porodica sa djecom, 87 mil KM za podsticaj poljoprivrednicima.

Transferi za raseljene kategorije i izbjeglice povećani su za 7 mil KM.


Delegati su imali brojne primjedbe na predloženi budžet, a naročito zbog činjenice što je ponovo pred ovim Domom bio po hitnom postupku.

Nakon višečasovne rasprave budžet FBiH usvojen je sa 32 glasa "za", a usvojena su i dva prateća prijedloga zakona, i to o izvršavanju budžeta FBiH za 2020. i o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.