Izvor: eKapija | Srijeda, 18.12.2019.| 14:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena prva faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu - Pogledajte kako izgleda pametna zgrada od 30.000 m2 (VIDEO)

Naučno tehnološki park (Foto: Pokrajinska vlada)
Prva faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu je završena. Riječ je o zajedničkom projektu Vlade Reublike Srbije i Pokrajinske vlade, vrijednom 26 mil EUR.

Objekat sa ukupno 30.000 m2 koristiće Fakultet tehničkih nauka, startap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

U toku su završni radovi na opremanju prvih 10.000 m2 namijenjenih za 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka, koji će početi da koriste ovaj objekat krajem januara, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Preostalih 20.000 m2 u 2020. godini biće iznajmljeno startap i IT kompanijama.

- Naučno-tehnološki park, pametna i zelena zgrada, izuzetan je objekat u arhitetonskom i tehničko-tehnološkom smislu i važna razvojna poluga za budućnost. Njegova izgradnja višestruko je značajna, prije svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata - navode iz Pokrajinske vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.