Izvor: eKapija | Utorak, 17.12.2019.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ovako će izgledati obnovljena banja u banjalučkim Toplicama (FOTO)

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Rekonstrukcija Banjsko-rekreativnog centra Srpske Toplice trebalo bi da počne na proljeće iduće godine, uporedo sa izgradnjom novog mosta, koji će biti izgrađenna oko 200 metara od banje.

Vlasnik ovog kompleksa je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", koji je prošle godine na licitaciji kupio ovaj prostor. Istovremeno, u toku je tender za izbor izvođača za gradnju novog mosta u Toplicama, koji će zamijeniti dotrajali, jednosmjerni most kod banje koji će biti preuređen u pješački prelaz.

Prema riječima direktora Zavoda Gorana Talića, intenzivirane su pripreme za realizaciju ovog velikog projekta.

- Uradili smo idejno rješenje kompleksa i nedavno dobili lokacijske uslove od resornog ministarstva. Izabrana je i projektanska kuća, koja počinje izradu projektne dokumentacije. S obzirom na to da je riječ o tehnički komlikovanom projektu i objektu koji je pod zaštitom, cijenimo da će nam za samu pripremu dokumentacije biti potrebno najmanje dva do tri mjeseca. Poslije toga ulazimo u proces izbora izvođača posla – kazao je Talić.

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Prema idejnom rješenju, planirano je da postojeći objekat zadrži horizontalne i vertikalne gabarite, ali će postojeći sadržaji biti gotovo u potpunosti promijenjeni, izuzev banjskih kupatila koja će biti zadržana, navodi se na sajtu Grada Banjaluka.

Primarni sadržaji će biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su: bazeni, velnes, fitnes i slično.

Novi most ubrzaće saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke i uz planove Zavoda "Dr Miroslav Zotović" za rekonstrukciju banjskog kompleksa – dati jednu potpuno novu sliku ovom dijelu grada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.