NavMenu

Proslava Nove godine magnet za turiste - Popunjeni smještajni kapaciteti širom RS

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 17.12.2019. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: g-stockstudio/shutterstock.com)
Od najluđe novogodišnje noći dijele nas dvije sedmice, a mnogi građani RS su već rezervisali svoja mjesta u restoranima i kafićima, za što su u prosjeku morali izdvojiti od 10 do 100 KM, a u turističkim organizacijama kažu da su kapaciteti skoro popunjeni i u nekim mjestima se već traži krevet više.

Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije RS (TORS), rekla je da u cijeloj RS vlada praznična atmosfera, te da se očekuje veći broj turista.

- Srećom, u posljednjih godinu dana su povećani smještajni kapaciteti, posebno u Banjaluci i Trebinju. U Banjaluci ove godine ima oko 3.000 kreveta, dok je prošle godine bilo oko 1.800 - rekla je Jovanović.

Dodala je da se kao i prethodnih godina najveći broj turista očekuje iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, ali i iz Austrije, Italije i Njemačke.

- Na našoj Facebook stranici svakodnevno objavljujemo informacije u vezi s dočekom Nove godine u RS, da se građani mogu pravovremeno informisati - kazala je Jovanović.

U Turističkoj organizaciji Banjaluke (TOBL) su rekli da je ove godine više od 95% smještajnih kapaciteta popunjeno, te da se cijene rezervacija mjesta za doček Nove godine u kafićima i restoranima kreću od 25 do 100 KM.

- U pojedinim kafićima je ulaz slobodan, ali gostima nije osigurano mjesto, dok se cijena proslave Nove godine najčešće kreće oko 40 KM za žene, a 50 KM za muškarce - rekli su u TOBL.

Dodaju da građani mogu da uživaju i u zimskoj manifestaciji Zimska varoš na Trgu Krajine, te da će sigurno mnogi u novu godinu ući uz trodnevne koncerte regionalnih muzičkih zvijezda.

Za Banjalučane i turiste 30. januara na Trgu Krajine nastupiće Marija Šerifović, u najluđu noć će ih uvesti Jelena Tomašević i Crvena jabuka, a 1. januara 2020. koncert će imati Aleksandra Prijović.

U Turističkoj organizaciji Trebinja rekli su da je popunjenost kapaciteta za doček Nove godine trenutno 86%.

- Prosječna cijena dočeka u restoranima i hotelima kreće se oko 60 KM i u tu cijenu su uključeni večera i piće. Trebinje u tom periodu privlači veliki broj turista, te se i ove godine očekuje velika popunjenost kapaciteta - rekli su u TO Trebinje.

Oni koji najluđu noć u godini proslavljaju u Doboju moraće izdvojiti od 10 do 90 KM, u zavisnosti od toga da li žele slaviti u kafiću ili restoranu.

- Cijene se kreću od 10 do 20 KM u kafićima i odnose se na rezervaciju stola, a od 60 do 90 KM u restoranima s uključenom večerom i pićem - rekli su u Turističkoj organizaciji Doboj.


Ističu da je interesovanje za proslavu u ovom gradu veliko te da su neki restorani već rasprodali sva mjesta, a ove godine prvi put u organizaciji Gradske uprave biće organizovana i zimska manifestacija u gradskom parku Zimska čarolija Doboj koja će trajati od 15. decembra 2019. do 15. januara 2020.

Cijene dočeka Nove godine u restoranima i kafićima u Bijeljini se kreću od 50 do 90 KM.

- U etno-selu Stanišići doček se organizuje u Konobi i u svečanom salonu Moskva, a cijena je 80 KM, dok je u Semberskom salašu nešto jeftinije i iznosi 60 KM, a u restoranu Pet jezera cijena je 80 KM - kazali su u Turističkoj organizaciji ovog grada.

Dodaju da su u svim ovim ugostiteljskim objektima u cijenu uračunati večera i jedno piće, dok je u hotelu Drina cijena nešto veća i iznosi 90 KM, ali su uračunati večera i neograničeno piće.

U Prijedoru se iščekuje navala turista, posebno onih iz dijaspore, koji će novogodišnje praznike provesti s porodicom u rodnom gradu.

- Svi kafići i restorani u gradu organizuju doček Nove godine, te se za svakoga može pronaći nešto, a cijene rezervacije mjesta se kreću od 30 do 100 KM - rekli su u Turističkoj organizaciji Prijedora.

Dodaju da Gradska uprava organizuje Prijedorsku zimu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.