NavMenu

Atlantic sa Saponijom i Kanditom potpisao ugovor vrijedan više od 14 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.12.2019. 13:28
Komentari
Podeli
Tim Saponia, Kandit i Atlantic DistribucijaTim Saponia, Kandit i Atlantic Distribucija
Vodeći regionalni proizvođač deterdženata Saponia i konditorska industrija Kandit, potpisali su sa Atlantic Grupom ugovor kojim se obezbjeđuje rast poslovanja u 2020. Obje kompanije su distribuciju svojih brendova za tržišta Srbije i Slovenije od početka januara iduće godine povjerile Atlantic Grupi, kao vodećem regionalnom distributeru roba široke potrošnje.

Ovaj ugovor označava početak saradnje tri renomirane kompanije, a očekivani promet na godišnjem nivou iznosi više od 14 mil EUR, navodi se u saopštenju Atlantic Grupe.

- U želji da napravimo dodatni iskorak sa našim brendovima, približavajući ih još više potrošačima, odlučili smo se za pouzdanog partnera s dokazanim rezultatima. Sigurni smo da će vrijednost Atlanticove distribucije, uz nastavak svake potrebne podrške našeg sistema Saponijinim i Kanditovim brendovima, omogućiti očekivani iskorak u Sloveniji i Srbiji, gdje lansiramo naše partnerstvo - komentarisala je saradnju Predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

Potpredsjednik Atlantic Grupe za Distribuciju Srećko Nakić rekao je da su Srbija i Slovenija za njih dva izuzetno važna tržišta, a u organizaciji distribucije nose i pridjev strateška.

- Uvođenjem Kanditove Rum pločice, Faksa, Ornela i drugih jakih regionalnih lidera iz Saponije u portfolio Atlanticove distribucije, dodatno jačamo našu ponudu na ovim tržištima, gdje smo već snažno prisutni sa asortimanom uglednih svjetskih kompanija kao što su Red Bull, Ferrero, Unilever ili Rauch, kao i sa sopstvenim brendovima koji predvode u svojim kategorijama poput Grand kafe, Barcaffe-a, Argete, Cedevite ili Smokija.


Atlantic Grupa gotovo tri decenije razvija distributivno poslovanje u skladu sa najboljim svjetskim praksama u industriji i potrebama lokalnih tržišta i kompanija. Partnerstvo sa Saponijom i Kanditom, poslije odličnih rezultata ostvarenih širenjem distributivnog portfolija u regionu u 2018. godini, još jednom potvrđuje kontinuirani fokus na razvoj distribucije kao važne poluge razvoja ukupnog poslovanja, piše u saopštenju.

Saponia i Kandit svoju odličnu poziciju na tržištu zahvaljuju kontinuiranim ulaganjima u razvoj brendova, ali i dugogodišnjoj tradiciji. Saponia sa 125 i Kandit sa 100 godina tradicije predstavljaju važne stubove unutar svojih industrijskih grana u Hrvatskoj i kontinuirano se potvrđuju i na tržištima regiona. Sa Atlanticovom distribucijom sada očekuju i dodatni rast zastupljenosti i prometa u Srbiji i Sloveniji, zaključuje se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.