Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 16.12.2019.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2019: Dragan Zlokapa

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Dragan Zlokapa
Direktor banjalučke kompanije TeleGroup Dragan Zlokapa je rođen u Banjaluci 1966. godine, gdje je završio osnovnu i srednju građevinsku školu. Ljubav prema matematici odvela ga je na studije fakulteta iz tehničke struke, na Vojno-tehnički fakultet u Zagrebu, smjer telekomunikacije.

Svoju karijeru počinje kao inženjer početnik, te prolazi kroz sve nivoe rada i rukovođenja - od montažnih radova, preko projektovanja do vođenja i organizovanja poslova.

Na čelu banjalučkog TeleGroup-a je od juna 2012. godine.

Pitali smo Dragana Zlokapu šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2019. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Tokom cijele godine posvećeno smo radili na kreiranju i implementaciji rješenja iz oblasti inteligentnih transportnih sistema, IT zaštite, poslovnih aplikacija, video tehnologija i infrastrukture i na taj način trudili se da našim korisnicima pomognemo da ostvare pun poslovni potencijal.

Uspješno privodimo kraju pojedine projekte poput implementacije inteligentnih transportnih sistema na dionici Gradiška-Banjaluka, ali smo izuzetno ponosni i na one koji su praktično tek u začetku poput kapitalnog projekta u energetskom sektoru Republike Srpske, odnosno rekonstrukciji niskonaponske i srednjenaponske mreže kao i zamjena brojila na području koje pokriva ZEDP Elektro-Bijeljina.

PROMAŠAJ GODINE

- Tokom cijele 2019. godine, ali i tokom cijelog mandata, predsjednik SAD-a Donald Tramp stavlja svoje lične političke interese ispred nacionalnih, što se globalno reflektuje. Poziva se na vanredna ovlašćenja, jer Kongres odbija da ispuni njegov zahtjev za isplatu nekoliko milijardi dolara za izgradnju zida koji je bio njegovo predizborno obećanje. To dovodi do tužbi 15 američkih država usmjerenih ka njemu, zbog odluke da proglasi vanredno stanje, kako bi osigurao sredstva za izgradnju zida duž američko-meksičke granice.

LIČNOST GODINE

- Godinama je to Novak Đoković. Mnogo je snage trebalo da se uz sve probleme, kako na terenu, tako i van njega, nastavi dalje. Kada ste jednom na vrhu, svi žele da vas što prije sruše. Takva je ljudska priroda, tako je i u sportu. Najteže je zadržati se na vrhu.

On je po osvajanju Rolan Garosa mogao da kaže zbogom profesionalnom tenisu, ali je ipak odlučio da ostane na terenu, da i dalje radi ono što voli.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Kao najbolji potez bih definitivno izdvojio donošenje Zakona o podsticajima u privredi u Republici Srpskoj.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Manjak motivacije nadležnih na preduzimanju konkretnih mjera u rješavanju problema odlaska mladih iz BiH. Mladi u ovoj državi trebaju sigurnost i perspektivu. Trebaju konkretne poteze koji će im definisati bolji obrazovni sistem, pristup tržištu rada, stambenu politiku i sigurnost.

ŠTA OČEKUJETE U 2020. GODINI

- Kako ulazimo u novu tehnološku epohu, tako je i TeleGroup odlučio da uhvati talas digitalne revolucije i u aprilu 2019. oformi TeleGroup Innovation tim koji je radio na proširenju portfolija usluga sa akcentom na inovaciji.

U 2020. cilj nam je nastavak rada na pozicioniranju TeleGroup Innovation tima kao lidera u oblasti transformacije poslovanja u vizuri naših korisnika i mladih ljudi, fokusiranih na digitalne tehnologije.

Naš posao je da sa našim korisnicima pronađemo načine na koji kompanija može inovirati, mijenjati poslovni model, uvoditi nove proizvode ili usluge, a sve u cilju postizanja svojih strateških ciljeva poput povećanja zadovoljstva svojih korisnika, smanjenja troškova i povećanja efikasnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.