NavMenu

IDDEEA treći put poništila tender za zgradu

Izvor: Capital Subota, 14.12.2019. 09:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mojo cp/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za identifikaciona dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH neće se uskoro useliti u svoje prostorije jer je po treći put poništen tender za izgradnju zgrade u Banjaluci, kao i tender za pripremu gradilišta.

Zadnji tender za izgradnju nove zgrade za smještaj IDDEEA-e raspisan je 5. jula ove godine, procijenjene vrijednosti 16,3 mil KM, uslijedile su žalbe, izmjena tenderske dokumentacije, te je na kraju tender poništen 16. oktobra zbog cijena koje su bile veće od osiguranih sredstava.

Agencija je zatim 22. novembra raspisala tender za rušenje i uklanjanje postojeće zgrade radi izgradnje nove, ali je u petak, 13. decembra, i taj tender poništen, čime je sve prolongirano do daljnjeg.

Stara zgrada je trebala da bude srušena, a gradilište pripremljeno u roku od tri mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Kao razlog poništenja ovog tendera u Agenciji su naveli da je trebalo da mijenjaju tendersku dokumentaciju, te da je rok za primanje ponuda 17. decembar i da nisu u mogućnosti da izvrše izmjene i dopune dokumentacije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.


Grad Banjaluka je 2014. izdala građevinsku dozvolu za izgradnju objekta Agencije na lokaciji bivše kasarne Trapisti. Dozvola važi do kraja 2020.

Izgradnja ovog objekta trebalo bi da košta budžet Agencije 22,53 mil KM, čime je cijena buduće zgrade IDDEEA-e "skočila" sa 16 na 22 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.