Izvor: Capital | Subota, 14.12.2019.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

IDDEEA treći put poništila tender za zgradu

Ilustracija (Foto: mojo cp/shutterstock.com)
Agencija za identifikaciona dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH neće se uskoro useliti u svoje prostorije jer je po treći put poništen tender za izgradnju zgrade u Banjaluci, kao i tender za pripremu gradilišta.

Zadnji tender za izgradnju nove zgrade za smještaj IDDEEA-e raspisan je 5. jula ove godine, procijenjene vrijednosti 16,3 mil KM, uslijedile su žalbe, izmjena tenderske dokumentacije, te je na kraju tender poništen 16. oktobra zbog cijena koje su bile veće od osiguranih sredstava.

Agencija je zatim 22. novembra raspisala tender za rušenje i uklanjanje postojeće zgrade radi izgradnje nove, ali je u petak, 13. decembra, i taj tender poništen, čime je sve prolongirano do daljnjeg.

Stara zgrada je trebala da bude srušena, a gradilište pripremljeno u roku od tri mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Kao razlog poništenja ovog tendera u Agenciji su naveli da je trebalo da mijenjaju tendersku dokumentaciju, te da je rok za primanje ponuda 17. decembar i da nisu u mogućnosti da izvrše izmjene i dopune dokumentacije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Grad Banjaluka je 2014. izdala građevinsku dozvolu za izgradnju objekta Agencije na lokaciji bivše kasarne Trapisti. Dozvola važi do kraja 2020.

Izgradnja ovog objekta trebalo bi da košta budžet Agencije 22,53 mil KM, čime je cijena buduće zgrade IDDEEA-e "skočila" sa 16 na 22 mil KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.