Izvor: Telegraf | Petak, 13.12.2019.| 14:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Po prvi put uveden voz na relaciji Beograd-Zvornik - Novi red vožnje i u Željeznicama RS

(Foto: potowizard/shutterstock.com)
Od nedjelje, 15. decembra stupio je na snagu novi red vožnje Srbija voza, a uvoden je jedan novi polazak Beograd - Zvornik.

Time je po prvi put neki grad u Republici Srpskoj povezan sa prestonicom Srbije.

Vozovi srpskih željeznice krenuli su preko Drine nakon završetka rekonstrukcije pruge Šabac - Loznica, kada je linija od Rume produžena dalje ka zapadu zemlje, pa i dalje, do Zvornika.

Međutim, po prvi put uvodi se linija iz Beograd centra, tako da će, osim Zvornika, direktnu šinsku vezu sa Beogradom imati i Šabac i Loznica.

Polazak iz Beograda je u 14.02, a dolazak u Zvornik u 18.14 sati.

Iz Zvornika za Beograd polazak je u 7.20 sati, a dolazak u Beograd u 11.46.

Treba imati na umu da se stanica Zvornik nalazi podalje od varoši, u mjestu Karakaj.

Inače, svojevremeno je postojala još jedna linija koja je Srpsku povezivala sa Srbijom, i to na relaciji Šid - Bijeljina, a na njoj je vozio stari šinobus. Ipak, linija je odavno ukinuta, vjerovatno zbog malog broja putnika.

Novi red vožnje i u Željeznicama RS

Novi red vožnje preduzeća Željeznice Republike Srpske stupio je na snagu u ponoć 15. decembra i važiće do 12. decembra 2020.

Putnike će prema novom redu vožnje prevoziti 31 voz Željeznica.

U međuentitetskom saobraćaju saobraćaće jedan par brzih vozova na relaciji Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo i jedan par na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo, dok će u lokalnom saobraćaju putnike prevoziti 27 vozova, prenosi Glas Srpske.

- Obavještavamo putnike da se međuentitetski lokalni putnički vozovi na relaciji Doboj-Tuzla-Doboj ukidaju na relaciji Petrovo Novo-Tuzla-Petrovo Novo, počev sa primjenom novog reda vožnje - navedeno je u saopštenju.

Iz Željeznica su pojasnili da je ova izmjena u novom redu vožnje nastala zbog nedostatka ispravnih voznih kapaciteta i obaveze Željeznica za angažovanjem drumskih prevoznih sredstava u slučajevima nedostatka ispravnih voznih kapaciteta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.