Izvor: Capital | Petak, 13.12.2019.| 10:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku pripreme za privatizaciju HPK Draksenić - Studen Global počeo dubinsku analizu preduzeća

(Foto: smereka/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske dozvolila je firmi Studen Global da izvrši dubinsku analizu preduzeća HPK Draksenić, nakon čega bi trebalo da stigne ponuda za kupovinu državnog kapitala.

Vlasnik Studen Global Ilija Studen je prije četiri mjeseca dostavio Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pismo namjere u kojem je je pokazao inicijalni interes za zakup poslovanja preduzeća HPK i kupovinu akcija koje Akcijski fond RS ima u tom preduzeću.

Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske dobila je zadatak da pripremi privatizacioni program preduzeća HPK, međutim to i dalje nije završeno.

- Priprema za privatizaciju društva HPK Kozarska Dubica još uvijek nije okončana, a ista zavisi od određenih aktivnosti koje trenutno sprovodi ovo društvo, te s tim u vezi i eventualne zainteresovanosti potencijalnog kupca državnog kapitala i stavova resornog ministarstva i Vlade RS po ovom pitanju - rekli su iz IRB RS.

Direktor HPK Draksenić Jovica Šuman rekao je da je privatizacija i dalje u fazi pripreme, ali da su se napravili pomaci, te da je Vlada RS dozvolila Studen Global kompaniji da radi detaljne analize radi utvrđivanja stanja u ovom preduzeću.

- Vlada Republike Srpske nakon pisma namjere koje je dostavio Ilija Studen, odobrila im je dubinsko analiziranje preduzeća. Svake sedmice su tu, prate rad našeg preduzeća, pa se očekuje da će u neko skorije vrijeme dostaviti ponudu - kazao Šuman za portal Capital.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.