NavMenu

Počelo trgovanje dionicama Adriatic Metalsa na londonskoj berzi - Pred evropskim ulagačima rudarski projekat u Varešu

Izvor: eKapija Petak, 13.12.2019. 08:26
Komentari
Podeli
Dionice britanske kompanije Adriatic Metals (ADT1) u čijem vlasništvu se nalazi i kompanija Eastern Mining iz Visokog, od četvrtka, 12. decembra su dostupne za trgovinu na London Stock Exchange berzi.

Do sada se već godinu i po dana ovim dionicama moglo trgovati na australijskoj ASX berzi vrijednosnih papira.

Generalni direktor kompanije Eastern Mining, Miloš Bošnjaković, istakao je posebno zadovoljstvo ovim novim poslovnim korakom koji će investitorima u Evropi približiti projekat Vareš koji je prema njegovim riječim jedna od najuzbudljivijih priča o rudarskom razvoju u Evropi.

- Ovaj novitet će podsticati interes naše postojeće baze evropskih investitora i omogućiti sudjelovanje novih investitora u našoj priči. Novi investitori moći će podržati našu kompaniju u novoj fazi svog rasta, a sve dok promičemo projekat Vareš prema proizvodnji i nastavljamo svoje uporne istraživačke poduhvate - naveo je Bošnjaković.

Eastern Mining, koja je u vlasništvu Adriatic Metals, je koncesionar za istraživanje i eksploataciju metaličnih ležišta bivšeg rudnika cinka, olova i barita Veovača i depozita Rupice. Trenutno jedina aktivnost kompanije je projekat Vareš u Bosni i Hercegovini. Aktivnosti kompanije su intenzivirane 2017. godine, otkada je isključivo iz sredstava osnivača u ovaj projekat investirano blizu 30 mil KM.

- Fokus aktivnosti za 2020. godinu biće na daljnjim geološkim istraživanjima, kako na postojećem koncesionom prostoru tako i na širem regionalnom području, u cilju povećanja potvrđenih rezervi rude i produženju životnog vijeka novog rudnika. Prema trenutnom planu otvaranje rudnika i početak proizvodnje planiran je 2022. godine. Novo postrojenje će prerađivati 800.000 tona rude godišnje, i proizvoditi tri vrste koncentrata koji će se slati na daljnju obradu van BiH - saopšteno je iz Eastern Mininga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.