NavMenu

Njemačka podržava srednje stručno obrazovanje u regionu sa 25,5 mil EUR - VTK će pružiti pomoć ustanovama iz BiH

Izvor: Indikator Petak, 13.12.2019. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lucky Business/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor između Njemačke razvojne banke KfW i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana namijenjen finasiranju projekata iz oblasti srednjeg stručnog obrazovanja potpisan je u Podgorici.

Ugovor, vrijedan 25,5 mil EUR, podrazumijeva povezivanje institucije stručnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada. Novac je odobrilo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke.

U okviru sastanka predstavljena su četiri glavna principa Regionalnog fonda za izazove: jačanje konkurentnosti, tehnička selekcija projekata, nezavisno upravljanje i saradnja sa glavnim zainteresovanim stranama na regionalnom nivou.

Namjera je da Regionalni fond preraste u instituciju otvorenih vrata za učenje, koji će tokom vremena sarađivati sa drugim donatorima. Potpisani ugovor i predstojeći projekat trebalo bi da bude snažna podrška naporima u sporovođenju politika za smanjenje nezaposlenosti, posebno mladih ljudi na Zapadnom Balkanu.


Potpredsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić istakao je da će VTK BiH u saradnji sa ostalim komorama nastojati obezbijediti što uspješniju realizaciju projekta u Bosni i Hercegovini i regionu.

Takođe je napomenuo da će VTK biti na raspolaganju privrednim subjektima i obrazovnim ustanovama da se što kvalitetnije pripreme za apliciranje kada se završi procedura izbora konsultanta projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako iz vazduha izgleda gradnja zeničke obilaznice (VIDEO)

Trenutno je aktuelna izgradnja autoputa na Koridoru 5C između Zenice i Tešnja, kao i onog kroz Hercegovinu. Na sjevernom dijelu u izgradnji je 50 km autoceste te je ostalo još otvoriti radove na dionici Ozimice – Poprikuše. Dio na sjeveru naslonit će se na završeni dio koji sada ide od Bradine, preko Sarajeva pa do tačke sjeverno od Zenica, piše BiznisInfo.ba. Zenička zaobilaznica već je u funkciji i prizori na ovom dijelu autoputa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.