Izvor: eKapija | Petak, 13.12.2019.| 08:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Wizz Air osniva kompaniju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

(Foto: Gen_Shtab/shutterstock.com)
Wizz Air Holdings je objavio da je postigao načelni dogovor o osnivanju kompanije Wizz Air Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u partnerstvu sa Abu Dhabi Development Holding Company PJSC ("ADDH"). Ova nova aviokompanija će biti prva takve vrste za Wizz Air van Evrope.

Planirano je da Wizz Air Abu Dhabi bude osnovan u formi zajedničkog ulaganja, a početak poslovanja se očekuje u drugoj polovini 2020. godine.

Ova aviokompanija će se prvenstveno baviti uspostavljanjem linija na tržištima na kojima Wizz Air već posluje sa velikim uspjehom, kao što su centralna i istočna i zapadna Evropa, a kasnije i na Indijskom potkontinentu, Bliskom istoku i Africi.

Wizz Air je uvjeren da osnivanje prave ultra-niskotarifne aviokompanije može da doprinese nastavku razvoja Abu Dhabija kao kulturne i turističke destinacije svjetske klase. ADDH-ovo poznavanje lokalnog tržišta, podrška i usmjeravanje su od ogromne koristi za Wizz i svakako će podstaći uspješan razvoj nove avio-kompanije.

Osnivanje i početak rada ovog novog avio-prevoznika će, između ostalog, zavisiti od dogovora i stupanja na snagu konačnog sporazuma sa kompanijom ADDH, pribavljanja svih neophodnih internih i eksternih odobrenja i dozvola i ispunjavanja svih regulatornih zahteva Direktorata za civilno vazduhoplovstvo UAE za dobijanje Sertifikata vazduhoplovnog operatera (AOC).

Sa flotom koju čine Airbus A321neo avioni, najefikasnije uskotrupne letjelice na svijetu, Wizz Air Abu Dhabi će imati pristup tržištima sa ukupno 5 milijardi klijenata u Evropi i van nje. Ponuda ove nove aviokompanije će biti u potpunosti usklađena sa ponudom Wizz Aira i biće posebno usmjerena ka izuzetnom kvalitetu prevoza putnika, utemeljenom na vrijednostima jedne od "najzelenijih" flota na svijetu.

- Sigurni smo da nova kompanija ima potencijal da bude značajan igrač u regionu - naveo je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.