Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.12.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

FBiH izdvaja 5,32 mil KM za izgradnju željezničke infrastrukture

(Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)
Vlada Federacije BiH je danas usvojila Program utroška preostalog dijela sredstava kapitalnog transfera javnim poduzećima Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, namijenjenog za sufinanciranje izgradnje željezničke infrastrukture u iznosu od 5.327.000 KM.

Za ugradnju optičkog kabla sa aktivnom opremom na dionici elektrovučne podstanice (EVP) Banlozi - Maglaj bit će utrošeno 2.486.000 KM, a za investiciona ulaganja u gornji sloj pruge na dionici stanica Sarajevo Putna - Podlugovi 2.841.000 KM.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Željeznice Federacije BiH zaduženi su da, pojedinačno za svaki program, zaključe ugovor kojim će biti uređeni način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabave u slučaju da radove ne izvodi JP Željeznice FBiH i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Željeznice FBiH će za odobreni sredstava povećati udio državnog u temeljnom kapitalu ovog društva i o tome informirati nadležno ministarstvo, saopšteno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose za javnošću.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.