Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.12.2019.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jedan od najvećih svjetskih razvojnih studija mobilnih igara dolazi u Novi Sad

Ilustracija (Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Jedan od najvećih razvojnih studija mobilnih igara na svijetu Playrix, dolazi u Novi Sad, a tim Eipix – domaće gejming kompanije i članice Vojvodina IKT klastera će postati njegov dio tako što će se priključiti novom studiju, objavljeno je iz Vojvodina IKT klastera.

Studio sa siedištem u Novom Sadu, biće fokusiran na razvoj free-to-play mobilnih igara najvišeg svjetskog kvaliteta.

- Lijep je osjećaj biti dio ove nevjerovatno uspješne priče. Pridruživanje Playrixovom timu će nam pružiti pristup globalnom tržištu, ogromnoj svjetskoj publici i bazi znanja i stručnosti koju nikada do sada nismo imali. Vjerujemo da ćemo kao Playrix RS doprinjeti snagama Playrixa na globalnom nivou radeći na novim, jedinstvenim projektima vrhunskog kvaliteta. Takođe, srećni smo što će ovaj dogovor doprinjeti rastu srpske gejming scene – rekli su iz Eipixa.

Playrix je najveća gejming kompanija u CIS regionu i jedan od pet najboljih razvojnih studija mobilnih igara na svijetu. Ukupan broj mjesečno aktivnih korisnika igara njihovih naslova Homescapes, Gardenscapes, Township, Fishdom i Wildscapes prelazi 100 miliona.

- Nakon više od decenije rada na igrama, Eipix Entertainment je dokazao da je jedan od najtalentovanijih timova na ovom tržištu. Ponosni smo što ćemo biti dio njihovog napretka u budućnosti, pružajući Playrix RS-u sve znanje i podršku u stvaranju igara najvišeg svjetskog kvaliteta – rekao je Dmitri Bukhman, suosnivač Playrixa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.