Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.12.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banovići, Kladanj i Živinice potpisali ugovor o kreditu od 5 mil EUR za regionalnu deponiju - Početak radova u februaru 2020.

(Foto: franz12/shutterstock.com)
Načelnici općina Banovići Midhat Husić, Kladnja Jusuf Čavkunović i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potpisali su u srijedu, 11. decembra, Ugovor o kreditu od 5 mil EUR kod EBRD-a za izgradnju regionalne deponije.

Direktor JU Eko Sep Živinice, koja je formirana prije pet godina, Selmir Šljivić istakao je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora i početku gradnje ove značajne deponije.

- Dinamika radova nakon potpisivanja sporazuma od strane tri načelnika i odobrenim kreditnim sredstvima očekujemo početak radova na regionalnoj deponiji februara naredne godine, kada će novac biti operativan. U drugoj fazi radova deponije stvorit će se uslovi za proizvodnju toplotne ili električne energije, čime će cio projekat biti u potpunosti zaokružen. Trenutno se završava ograđivanje oko deponije i protivpožarni put od takođe grant sredstava vrijednosti 350.000 KM - rekao je Šljivić.

- Nadamo se da će prva faza regionalne deponije biti završena do kraja naredne godine - rekao je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.