Izvor: BANKAR | Četvrtak, 12.12.2019.| 07:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute

(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Nakon uspješnog sprovođenja i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim centralama, Hrvatska pošta proširuje ovu uslugu na ukupno 55 poštanskih centara u svim županijama.

Od 9. decembra svi domaći i strani korisnici moći će svoje kriptovalute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune.

Nakon podnošenja zahteva skenira se QR kod nakon čega u pošti dobijate gotovinu. Moguće je zamijeniti pet najčešće korišćenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS). Detaljne informacije o svim uslugama mogu se pronaći na crypto.posta.hr.

Pilot-projekt pokazao je kako postoji interes za ovu vrstu usluge i zbog toga će Hrvatska pošta ponuditi otkup kripotvaluta u poštanskim centrima širom zemlje. Poslednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja vrlo često planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu. Širokom ponudom ove usluge hrvatski gradovi će postati još zanimljiviji brojnim gostima.

U budućnosti je u planu uvođenje i mogućnost kupovine kriptovaluta u poštanskim filijalama Hrvatske pošte čime će pošte postati centralna mjesta za poslovanje sa kriptovalutama u brojnim mestima u Hrvatskoj.

Digitalizacija je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata u poslovanju. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Hrvatska pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji. U fokusu Hrvatske pošte su svi noviteti koje je donela industrija 4.0.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.