Izvor: eKapija | Srijeda, 11.12.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvo prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu od 27. do 29. decembra na Jahorini

Prvo prvenstvo jugoistočne Evrope u biatlonu za 2020. godinu biće održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru Dvorišta na Jahorini, rekao je u utorak, 10. decembra, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran i najavio da će ministarstvo imati značajnu ulogu u organizaciji.

Đuran je naveo da je ovaj događaj značajan za ljubitelje svih sportskih disciplina.

- Ovo je dio većeg projekta koji Jahorinu treba da pozicionira kao sportski i turistički centar u jugoistočnoj Evropi - rekao je Đuran novinarima prije konstitutivne sjednici Organizacionog odbora prvog prvenstva Jugoistočne Evrope u biatlonu.

Zamjenik sekretara Smučarskog kluba Romanija Pale Tanja Кarišik Кošarac rekla je da je ovaj klub izabran da bude tehnički organizator Prvog kontinentalnog prvenstva jugoistočne Evrope u biatlonu.

Ona navodi da će prvenstvo biti održano od 27. do 29. decembra na nordijskom ski-centru Dvorišta na Jahorini, te da je veliki korak za njihov klub što će učestvovati u ovom značajnom sportskom događaju.

Prema njenim riječima, na prvenstvu se očekuje učešće 15 zemalja, a ukoliko ne budu imali dovoljno snijega termin održavanja će biti odgođen.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara istakao je da je održavanje prvenstva Jugoistočne Evrope koji se održava na teritoriji opštine značajno za lokalnu zajednicu, i da je Jahorini, Dvorištima i Palama potrebno što više sportskih takmičenja.

On je istakao da će opština i dalje podržavati sve sportske ili slične događaje.

Na sjednici Organizacionog odbora za predsjednika je izabrana Sonja Davidović, za potpredsjednike Boško Jugović i Ljubiša Tanić, kao i članovi odbora.

Generalni pokrovitelj prvenstva je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.