NavMenu

HP nudi nove proizvode i rješenja: Poticaj malim i srednjim poduzećima u predstojećem ekonomskom rastu

Izvor: eKapija Srijeda, 11.11.2009. 12:13
Komentari
Podeli

HP je ponovo proširio svoj Total Care portfolio za mala i srednja poduzeća u cilju stvaranja uvjeta za kreiranje snažne tehnološke osnove uz pomoć koje bi se povećala produktivnost, smanjio štetni utjecaj na životnu sredinu te omogućila veća fleksibilnost u periodu priprema za ekonomski i privredni «preokret» na tržištu.

HP-ova nova ponuda uključuje dva osobna računala, novi displej, LaserJet štampače, nove upravljačke alate koji omogućavaju uštede po pitanju energije i utroška papira pri štampanju, servere te mrežne switch-eve.

"Mala i srednja poduzeća predstavljaju osnovu svake ekonomije, a HP je orjentiran upravo njima kako bi ponudio dodatni tehnološki podstrek u ovom periodu obnove ekonomskog sektora", kaže Charl Snyman, podpredsjednik HP EMEA, Personal Systems Group. Sva poduzeća moraju naći pouzdanu osnovu na kojoj će dalje graditi svoju budućnost, a nova HP-ova ponuda pomoći će malim i srednjim poduzećima da održe trenutnu razinu poslovanja te ih pripremiti za nadolazeći rast poslovanja.

Fleksibilna rješenja za isplativ razvoj

HP je predstavio novu ponudu koja osigurava malim i srednjim poduzećima da unaprijede produktivnost i fleksibilnost koja je neophodna za uspješno poslovanje. Ponuda novih proizvoda obuhvata:

  • HP Pro 3010/3015 Series Business Desktop PC, koji malim i srednjim poduzećima nude solidnu osnovu koja može biti vrlo jednostavno unaprijeđena u skladu sa rastom i potrebama poslovanja.
  • Norton Online Backup (Symantec) koji omogućava manjim kompanijama da naprave backup svih informacija i medijskih sadržaja na «sigurnoj» lokaciji.
  • HP Thin Clients i Microsoft Small Business Server Solutions, paket je koji osigurava malim i srednjim poduzećima IT mogućnosti velikih kompanija, što podrazumijeva i e-mail, Internet konekciju, daljinski pristup, mrežnu razmijenu datoteka i pristupa štampačima, line-of-business aplikacije, backup podataka te podršku za mobilne uređaje.
  • HP Compaq LE1711 LCD monitor osigurava manju potrošnju električne energije čime se direktno smanjuju troškovi malih i srednjih poduzeća.
  • HP ProCurve 2520 Switch Serie koja je dizajnirana sa ciljem da pomogne malim i srednjim poduzećima u smanjenju troškova i povećanju produktivnosti kroz korištenje audio, video i wireless rješenja.
  • HP ProLiant ML110 i DL120 G6 Serveri, koji su specifično dizajnirani za mala i srednja poduzeća kojima su potrebne performanse većih kompanija. Još jedna karakteristika ovih servera je prihvatljiva nabavna cijena.
  • Nova i unaprijeđena HP Storage rješenja poput HP StorageWorks D2D Backup System i HP LeftHand P4000 SAN Solution-a. Ovi noviteti u ponudi HP-a omogućavaju korisnicima u malim i srednjim poduzećima da smanje troškove i ujedno unaprijede produktivnost poslovanja.

Povećanje resursa

Kako bi omogućio malim i srednjim poduzećima da povećaju svoje resurse i osnovna sredstva, HP je također predstavio i:

  • HP Smart 65CW AC Travel Adapter. Radi se o uređaju debljine manje od 2,5 centimetara, koji na sebi ima USB port a koji omogućava korisniku punjenje dva aparata na jednoj utičnici.
  • Hyper-V paket: Mnoge kompanije razvijaju virtualizirane infrastrukture kako bi smanjili troškove poslovanja, povećali fleksibilnost ali i olakšali pristup aplikacijama ključnim za poslovanje. HP je distribuirao Virtualisation Smart Bundles za Hyper-V, baziran na HP ProLiant, StorageWorks i ProCurve proizvodima zajedno sa Microsoft Windows serverom 2008 R2 kako bi osigurao korisnicima u malim i srednjim poduzećima da se koriste svim prednostima koje ovaj paket nudi.
  • HP SimpleSave također je od sada dostupan i poslovnim korisnicima. SimpleSave je software koji automatski pronalazi sve backup podatke i datoteke na PC-u.

Upravljanje rastom

HP je također ponudio i paket proizvoda i usluga koji je dizajniran u cilju upravljanja rastom poslovanja, a koji objedinjuje:

  • LaserJet štampače:

- HP Colour LaserJet Enterprise CP4525 (iz serije CP4520) koji štampa izvanrednih 40 stranica po minuti a dizajniran je kako bi zadovoljio poslovna okruženja kojima treba robustan i izdržljiv kolor-štampač za veći broj korisnika.

- HP Colour LaserJet Professional CP5225, mrežni je štampač prihvatljive cijene koji štampa A3 ili B-formate. Dizajniran je prije svega prema potrebama malih i srednjih poduzeća, a odlikuje se profesionalnom kvalitetom ispisa na različitim formatima, od razglednica do postera. CP5225 idelan je izbor za mala i srednje velika radna okruženja.

- HP LaserJet Enterprise P3015 pouzdan je mrežni štampač visokih performansi, idealan za manje radne timove koji rade u organiziranom IT okruženju i koji imaju potrebu za štampanjem velikih količina kopija. Štampač posjeduje i USB 2.0 walk-up mogućnosti štampanja kao i deset-znamenkastu tastaturu za PIN autorizaciju te dodatni slot za integraciju HP-ovih ili certificiranih partnerskih rješenja.

· HP Eco rješenja: HP pri dizajniranju štampača vodi brigu i o životnoj sredini. Svi novi štampači u ponudi dobili su ENERGY STAR® certifikat i isporučuju se sa HP Instant-On tehnologijom koja omogućava korisnicima da smanje troškove a samim tim i reducuraju štetni utjecaj na životnu sredinu. HP-ovi ENERGY STAR® štampači ostvaruju uštede po pitanju energije i više od 10 procenata u odnosu na standardne štampače u ponudi. S druge strane, HP-ova Instant-On tehnologija omogućava uštede energije i do 50 procenata u odnosu na standardnu potrošnju, dok u isto vrijeme štampa «prvu stranicu» do 50 procenata brže u odnosu na konkurentske proizvode.

- Channel-led rješenje za mala i srednja poduzeća: HP planira da obuči i certificira odabrane partnere u oblasti Office Printing Solutions (OPS) i Imaging and Printing (I&P) Managament and Solutions. Ovi certifikati omogućit će HP-ovim partnerima da provode instaliranje i post-prodajne aktivnosti i usluge. Prema planu, obuka i certificiranje trebali bi započeti već početkom 2010. godine.

- HP-ov European Trade-In program: Ovaj program omogućava korisnicima da zamijene svoju staru opremu uz dodatni popust pri nabavci novih i efikasnijih tehnologija. Također, ovaj program korisnicima štedi i vrijeme i troškove pri odlaganju starih uređaja i tehnologija. Prednosti ovog programa do sada je već iskoristilo više od 70.000 korisnika u Europi, te je sakupljeno preko 40.000 tona starih i odbačenih uređaja i tehnologija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.