Izvor: eKapija | Utorak, 10.12.2019.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka izdvaja više od 3 mil KM za razvoj sporta u 2020.

Ilustracija (Foto: GlebStock/shutterstock.com)
Grad Banjaluka će dogodine izdvojiti više od 3 mil KM za finansiranje sportskih programa i organizacija, predviđeno je Programom razvoja sporta za 2020.

Prema informacijama Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od navedenog ukupnog iznosa, 1,5 mil KM biće raspoređeno za sufinansiranje aktivnosti sportskih organizacija na području grada, što je za 250.000 KM više nego prethodne godine.

Načelnik Odjeljenja Dragan Banjac, ističe da su programom razvoja sporta za period 2018-2022. godine, definisali strateške prioritete kada je u pitanju sport.

- Ti prioriteti se odnose na ulaganje u razvoj mladih sportista radi stvaranja velike osnovne baze za dalji razvoj i unapređenje sporta, zatim na podršku u uključivanju djece nižih uzrasta u sport i njegovu dostupnost što većem broju djece i omladine, te na ostvarivanje i vrednovanje vrhunskih sportskih rezultata odnosno stvaranje jednakih mogućnosti za sve sportske organizacije – rekao je Banjac, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.