Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.12.2019.| 15:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Yavuz će 2020. proširiti fabriku PVC profila u Brčkom - Najavljen i veći proboj na regionalno tržište

U 2020. godini, kompanija Yavuz obilježiće svoj jubilej od 15 godina aktivnog rada i djelovanja na tržištu Bosne i Hercegovine. Od svog osnivanja do danas, kompanija Yavuz otvorila je tri fabrike, te 16 poslovnih jedinica u BiH.

Također, ova kompanija proizvela je prve i jedine domaće PVC profile, koji se proizvode u Brčkom. Yavuz 2019. poslovnu godinu završava sa više od 400 uposlenika, od kojih 130 radi u fabrici smještenoj u Brčkom.

- U današnje vrijeme kada je veliki broj konkurencije u našem poslovanju, teško je boriti se sa igračima koji su na tržištu BiH, mnogo više i duže zastupljeni od nas. Ali to nama nije prepreka da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, da klijentima nudimo perfektan proizvod koji cijenom i kvalitetom zadovoljava najstrožije standarde Evropske unije. Naš cilj je da u 2020. godini idemo korak dalje, da pojačamo tržišni udio, razvoj novih i inovativnih proizvoda, da svoje djelovanje iz BiH proširimo i na zemlje regiona, te da se orjentišemo na izvoz naših prizvoda iz BiH diljem svijeta - izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company.

Kompaniji Yavuz u 2020. godini glavni cilj biće širenje svojih proizvodnih pogona, te će sa postojećih 10.000 m2 zatvorenih pogona, 6.000 m2 otvorenog prostora i ukupne površine od 44.000 m2, doći do proširenja pogona na dodatnih 5.000 m2. Riječ je o fabrici smještenoj u Brčkom, koja je ujedno jedna od najvećih fabrika u ovom dijelu naše zemlje.

- Investicije u proizvodnje pogone i razvoj novih proizvoda, naš su najveći cilj. S tim u vezi ukoliko ulažemo u proizvodnju, logičan slijed su i upošljavanja nove radne snage. Obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju u našoj zemlji, te odliv mladih ljudi, ali i stručnog kadra, kompanija Yavuz će tokom 2020. godine raditi na povećanju svog kadra te će se zasigurno uposliti 10-15% novih uposlenika, koji će raditi u našim fabrikama ili prodajnim jedinicama, kojih samo u BiH imamo 19 - dodao je Mustafa Yavuz.

Yavuz od svog osnivanja 2005. godine, pa do danas svake godine povećava prodaju i izvoz za 30%. Kompanija Yavuz svoje proizvode izvozi u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.