Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.12.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijedorputevi započeli pregovore s kineskom kompanijom oko proizvodnje asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor u Kamičanima se na sredini trase nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove, i preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi proizvodnje asfalta.

Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju Prijedorputevi i dodao da se ugradnja asfalta očekuje tokom 2022. i 2023. godine.

On je dodao da do kraja godine očekuje i papire o koncesiji za korištenje kamena iz kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje autoputa Prijedor-Banjaluka.

Preduzeće Japra iz Novog Grada, takođe članica Fortis grupe, dobila je saglasnost za otvaranje kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje autoputa Prijedor-Banjaluka, prenosi infoprijedor.ba.

- Pregovori su okončani, dobili smo saglasnost o koncesiji i sad čekamo samo papire – rekao je Čorokalo i naglasio da će za Grad Prijedor to sigurno značiti i pristojan prihod u budžetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.