Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.12.2019.| 08:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Security 50 lista - Kojih deset kompanija će dominirati u uslugama video nadzora?

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Security 50 listu kompanija sa snažnim globalnim prisustvom, čijim se dionicama trguje na berzi, predstavila je a&s. Proizvođači su rangirani na osnovu ostvarenih prihoda od prodaje sigurnosnih proizvoda u 2018. godini

- Na prvi pogled možda je iznenađenje vidjeti da poredak pet najboljih kompanija u segmentu videonadzora liči prošlogodišnjem. Međutim, detaljnija analiza poslovnih rezultata, uključujući ostvareni prihod, rast prihoda u 2017. i 2018. te bruto maržu, ukazuje na to da bi se gotovo sa sigurnošću moglo reći da će određene firme dominirati sigurnosnom industrijom čak i narednih deset godina. Razlog za to je njihovo snažno tržišno prisustvo, ekosistem partnerstava i izrazito jaki tehnički kapaciteti - navodi se na sajtu A&S Adria.

Dodaje se da je zanimljivo da prvorangirani Hikvision i drugorangirana Dahua nisu pretrpjeli nikakvu štetu uslijed trgovinskih sporova Kine i SAD:

- Kineske kompanije su na osnovu svoje kapitalizacije i velike potražnje za sigurnosnim rješenjima na domaćem, ali i globalnom, tržištu uspjele znatno sa nadmaše konkurente.

Top 10 proizvođača u industriji sigurnosti (na osnovu prihoda od prodaje proizvoda u 2018. godini):

1. Hikvision Digital Technology
2. Dahua Technology
3. ASSA ABLOY
4. Bosch Security Systems
5. Axis Communications
6. FLIR Systems
7. Uniview Technologies
8. Allegion
9. Tiandy Technologies
10. IDIS
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.