Izvor: eKapija | Nedjelja, 08.12.2019.| 21:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Jahorini otvorena nova ski-sezona

(Foto: www.oc-jahorina.com)
Na Jahorini je u subotu (7. decembra) naveče zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta Sidro Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984.

Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da su i ove godine prvi u regionu pustili skijalište u rad.

– Pustili smo u rad novi lift kapaciteta 1.200 skijaša na sat, uradili osvjetljenje na dužini od pet kilometara i zahvaljujući ski-liftu Sidro omogućeno je noćno skijanje na cijeloj stazi Poljice. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu, uradili smo novo jezero, tako da smo zadovoljni urađenim investicijama – naveo je Ljevnaić.

On kaže da će sada biti rasterećena gužva na šestosjedu Poljice, te da se novom stazom koja je pokrivena sistemom za osnježavanje može spustiti do početne stanice gondole, koja je otvorena prije sedam dana.

Ljevnaić je istakao da je Jahorina najveći biser Republike Srpske, te da su sve uspjeli da realizuju zahvaljujući Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek rekao je da je engleski list Gardijan proglasio Jahorinu za jednu od 10 najboljih ski-centara u Evropi.

On ističe da će tokom ljetne turističke sezone Jahorina biti najposjećeniji centar u jugistočnoj Evopi.

– Ispunili smo obećanja da će Jahorina biti turistička destinacija i planiramo dosta investicija za ljeto koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas čekaju – istakao je Elek.

Bernard Кeršbaum, predstavnik kompanije Dopelmayr koja se bavi instalacijom ski-liftova, rekao je da im je ovo prvi projekat u BiH, a ski-lift Sidro će biti lak za održavanje i trebalo bi da traje 40 godina.

U okviru svečanog otvaranja ski-sezone na Jahorini koncert je održao svjetski poznata muzička zvijezda Brajan Feri.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.