Izvor: eKapija | Nedjelja, 08.12.2019.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarsko Sveučilište dobilo STEM centar izvrsnosti

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)
Na Fakultetu prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru svečano je otvoren STEM centar izvrsnosti koji je opremljen novom didaktičkom opremom - modernim multimedijskim stolovima, te računalima koja se pokreću putem virtualizacijske platforme.

- U svjetlu činjenice da težimo biti društvo znanja, Vlada HNK i s aspekta izvršne vlasti u kantonu i s aspekta jedne od suosnivačica Sveučilišta, može biti ponosna na činjenicu da imamo ovakve kabinete. Impresivan broj studenata našeg Sveučilišta siguran je potencijal za našu budućnost i svi zajedno moramo učiniti što je u našoj moći kako bismo studentima ponudili najbolje mogućnosti i uslove za rad. Vlada HNK ostaje na tragu pune podrške Sveučilištu u Mostaru - rekao je Darko Juka, savjetnik premijera Vlade Nevenka Hercega.

Inače, Centar je opremljen u saradnji sa Save the Children u sklopu projekta Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH (ENABLE-BiH) kojeg podržava Agencija za međunarodni razvoj SAD-a (USAID), saopšteno je iz Vlade HNK-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.