Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Do kraja decembra gotova podzemna garaža i trg kod sarajevske Vijećnice

Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)
Radovi na lokaciji Avdage Šahinagića, gdje Općina Stari Grad gradi podzemnu garažu i multifunkcionalni trg, biće završeni do kraja ovog mjeseca.

Multifunkcionalni trg već je dobio svoje obrise, popločavanje je završeno 98%, kao i hortikulturno uređenje. Na predviđenim zelenim površinama zasađeno je ukrasno grmlje i sadnice japanske trešnje, te urađeno ozelenjivanje površina. U toku su pripreme za podlogu dječijeg igrališta, dok se čeka isporuka mobilijara: ljuljaški, tobogana, klackalice i njihalica. Potpuno je završena saobraćajnica oko platoa koja će biti puštena u funkciju nakon što se završe radovi na izradi trotoara, a trenutno se postavlja vertikalna signalizacija.

Što se tiče unutrašnjosti garaže, na etaži -2 završeni su svi građevinsko-zanatski i instalaterski radovi, urađena je finalna podloga i sada počinje obilježavanje horizontalne signalizacije. Na etaži -1 u narednim danima radiće se izrada finalnog poda. Liftovi i stepeništa koja vode u i iz garaže završeni su i montirani, a završen je i prilaz garaži. Svi radovi na ovom velikom projektu završit će do kraja mjeseca.

- Podsjećamo, multifunkcionalni trg iznad podzemne garaže biće najveći trg u Kantonu Sarajevo koji će imati višestruku namjenu i prostirat će se na 2.500 metara kvadratnih, dok će sama podzemna garaža imati dvije etaže i 155 parking mjesta - naveli su iz općine Stari Grad.

Izgradnja podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad u ovoj godini čija je vrijednost skoro 7 mil KM. Projekat se finansira kreditom Saudijskog fonda za razvoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.