Izvor: eKapija | Petak, 06.12.2019.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BiH Sedmica inžinjerstva 12. decembra u Sarajevu

(Foto: metamorworks/shutterstock.com)
BiH Sedmica inžinjerstva Sarajevo održaće se 12. decembra u Domu mladih.

Ovaj događaj okuplja ne samo injženjere, nego i vlasnike uspješnih kompanija, te akademsku elitu iz zemlje i iseljeništva, a za cilj ima umrežavanje i razmjenu ideja o zajedničkom unapređenju korištenja tehnologije u praksi.

Posebna prilika da besplatno učestvuju u svim aktivnostima BH Engineering Weeks 2019. omogućena je studentima.

- Na događaju ćemo imati priliku slušati i upoznati najuspješnije stručnjake iz oblasti inžinjeringa, informacionih tehnologija, industrije, energetike, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa. Oni će kroz plenarna predavanja i panel diskusije pričati o zanimljivim i gorućim temama koje se tiču inžinjeringa i biznisa u BiH i svijetu, kao što su: pametna rješenja za pametni grad i transport, pametna javna uprava, Internet stvari (IoT), koncept "pametnih gradova" i još mnogo toga - saopštili su organizatori a prenosi radiokameleon.ba.

Mnoštvo svjetski uspješnih predavača dolazi u Sarajevo kao što su: Dirk Muehlenweg, globalni lider Internet stvari (IoT) za Vladinu industriju u IBM-u, Tomislav Volarić, prodekan za znanosti međunarodnu suradnju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostaru BiH, Haris Lučkin, direktor Direkcija za razvoj poslovanja BH Telecom, prof. dr Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO Verlab Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH, te mnogi drugi.

Više informacija o govornicima, temama i planiranim aktivnostima možete pogledati OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.